"Galatasaray uçağından paraşütle atladı"

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat %100 Futbol'da gündeme dair soruları yanıtladı. Sarı-kırmızılı kulüpte başkanlık görevini devraldığı bir önceki Ünal Aysal yönetimine değinen Yarsuvat çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 12.04.2015 - 21:20
"Galatasaray uçağından paraşütle atladı"

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, NTV Spor'a konuk oldu. %100 Futbol'da Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlayan Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün bir önceki başkanlık dönemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

“5-6 haftalık süreniz kaldı. Gönül isterdi ki devam etseydiniz” yorumu üzerine, “Ben yine Galatasaray'ın, sporun içindeyim, aday falan değilim. 210 gün için geldim, 210 gün sonra bırakacağım diye söz verdim. Tüzüğün hükümlerine sadık kaldım. Sözümü tutmazsam Duygun olamam. Kamuoyunun nezdinde de Duygun olamam” dedi. 

SİZİ BAŞKAN YAPAN KOŞULLAR NASIL OLUŞTU?
"G.SARAY UÇAĞINDAN PARAŞÜTLE ATLADI"
“Galatasaray başıboş durumdaydı. Tüzük hükümleri çiğneniyordu. Tüzükte belli, iki kere süre uzatmaya gidildi. Daha sonra 5 yıla çıkartıldı. Buna engel olmak için geldik. Bana bir hikayeyi hatırlatıyor bu, gazetelerde çıkan düşen uçağı biliyorsunuz. Galatasaray uçağının pilotu da Alplerin üzerinde parüşütle atladı. Uçağın içinde bulunan Galatasaraylılar da dümene geçip, uçağı indirdik.“

"SORUMLU OLMAKTAN KAÇAMAZSINIZ"
"Sayın Aysal, Galatasaray'ı bırakıp gitti mi? " sorusuna ise Yarsuvat şu yanıtı verdi, "Ben öyle düşünmüyorum. Siz de düşünün, bir şöfor neden yolda giderken, otobüsü bırakıp gidiyor. Galatasaray için sorumluluk altına girdik. Benimle beraber 15 kişi girdi. Bu Galatasaraylı olmanın bir sonucu. Sorumlu olmaktan kaçamazsınız. Uçak piste indi. 23 Mayıs'ta ekip değişecek. Uçaklarda ekipler, belli süre çalışırlar, ondan sonra yeni ekip gelir o uçağı alıp gider. Uçağı kaldırırken de zorlanmaz. Galatasaray'ın durumunu biz açıkladık. Şeffaf olmak zorundayız dedik. Şimdi herkes Galatasaray'ı tartışıyor. Başarıya odaklanmış iseniz şeffaf olacaksınız. Başarıyı kaçırdığınız zaman Galatasaray da bitiyor. Türkiye'de Gençlerbirliği hariç herkesin borcu var.”

"GALATASARAY'IN 2016 TEHLİKESİ YOK"
Galatasaray'ın içinde bulunduğu mali  durumla ilgili ise Yarsuvat, “Galatasaray obez bir çocuktu. Kadroları şişmişti, kadroları indirdik. Ama daha da inmesi gerek. O obezliğin 200 kişiye inmesi lazım. Bunu zamanda masraftan da kaçması lazım. Biz bunları kıstık. Kıstığımız zaman çok eleştiri aldık, ama bunu yapmak zorundaydık. Mesela, 'Galatasaray UEFA kriterlerine uymaz 'deniyor, hayır uyar. Biz onu sağladık. 2016 tehlikesi vardı, ama yok. Avrupa Kupaları'na katılmama şansı şampiyon olamazsak var. (gülüyor)” ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...