"Önce eziyet çekiyorum sonra Sneijder..."

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, %100 Futbol'da Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını samimiyetle yanıtladı. Prandelli dönemini eleştirirken "Gelen geçen takımlardan 4 yiyorduk. Halk arasında dört çeker takım diye söyleniyordu" diyen Yarsuvat, bazı maçlarda eziyet çektiğini de dile getirdi.

NTV Spor 12.04.2015 - 21:32
"Önce eziyet çekiyorum sonra Sneijder..."

Galatasaray zorlu süreçten geçip, bitime 8 hafta kala ligi lider götürüyor. Bunu nasıl sağladınız?
Mali güçlüklerle karşılaştığınız zaman bir başarının da gelmesi lazım. Bu başarı da takımın şampiyon olması. Ben bunu 4. yıldız olarak nitelendirdim ve şampiyon olduğumuz zaman mali ezikliğimiz ortadan kalkar. Bir kulüp; başarılarıyla, yetiştirdiği oyuncularla, onları satmakla para kazanır. Onun için altyapı çok önemlidir. Altyapıdan gelen oyuncuları kendi takımlarında oynatmakla para kazanılır. Bir kulübün başarısı, spordandır. Bazı fikirler vardır, şirket kuralım çöp toplayalım. Bunlarla para kazanılmaz. Spor kulüplerinin işi mağazacılıktır, sportif başarıdır.
 
23 mayıs'tan sonra sihirli değnek mi değecek?
23 Mayıs'tan sonra herşey devam edecek. 23 Mayıs'tan sonra Beşiktaş derbisi var. Galatasaray üst üste iki yıl şampiyon oldu, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktı ama antrenör ve yönetim kurulu değişikliği yaptık. Bütün bunlardır sonuçları. Ben değiştirmem. Türkiye'nin en iyi antrenörüydü. Şimdi benim için en iyi antrenör Hamza Hamzaoğlu. Ben Mancini'yi de Prandelli'yi beğenmedim. Prandelli'yi hiç beğenmedim. İtalyanca'dan başka bir dil konuşmuyor. Emrinde; İngilizce, Fransızca konuşan insanlar var. Kimseyi istemedi. Halkla ilişkiler uzmanı olarak bir hanımı getirdi. Kadın Türkçe bilmiyor, İtalyanca ve biraz İngilizce biliyor.
 
"GALATASARAY'A '4 ÇEKER TAKIM' DENİYORDU"
Galatasaray'ı del Bosque gibi bir tehlike bekliyor mu?

Spor hukuku, sporcuları ve antrenörleri koruyan bir hukuk. Antrenör görevlerini yapamadı diye savunmamızı yapıyoruz. Borçlar kanununu uygularsak savunmamız yeterli. Prandelli'nin bir şartı da Avrupa'da başarıya götürmek, kupada başarıya götürmekti. Prandelli ile iş akdi tek taraflı feshedildi. Ama bu kalktı bir beyanat verdi, 'Galatasaray'ın işi Avrupa'da değil, Türkiye'de' diye. Gelen geçen takımlardan 4 yiyorduk. Halk arasında Galatasaray'a '4 çeker takım' deniyordu. Bir takım tersliklerimiz vardı. Bu bize hukuki avantajlar getirecek.
 
Hajrovic mucizesi şöyle oldu, param verilmedi diye FIFA'ya gitmiş. Karar verildi. Orada biz haklıyız, o bıraktı kaçtı. Zaten gitmeden sözleşmesini yapmış. Yoksa boş kalmadı. Bir İtalyan dostum var. Prandelli bizde teknik direktör. '6 ay sonra kovarsınız' dedi. O zaman başkan değildim. İtalya Milli Takımı'ndan geldi ama milli takımda da başarılı olamadı.
 
Şampiyonluk olarak oransal olarak tahmininiz nedir?
Şu anda kesin bir şey söyleyemiyorum, Gönlüm Galatasaray'ın şampiyon olmasından yana ama baktığınız zaman ligin üst seviyeleri mehter takımı gibi. Üç ileri gidiyor bir geri gidiyor. Ben hukukçu olduğum için şüpheciyim, kesin rakam veremiyorum. Ama yüzde 34 şampiyon adayı biziz. Bazen eziyet de çekiyorum. 3-0'dan 3-2 olduğu zaman eziyet çekiyorum. Sonra Sneijder atıyor 4-2 oluyor, rahat uyuyorum.
 
Devam etseydim, Hamza Hamzaoğlu ile sözleşme yapardım. Hamza Hoca, öyle centilmen ki; bir şey istemez. Hamza hocanın sözleşmesi 31 Mayıs'ta bitiyor deniyor, Galatasaray, final maçına Hamzasız mı çıkacak. Emin olun. Hamza Hoca, sözleşmesi olmasa da takımın başında sahaya çıkar.

 

Sayfa Yükleniyor...