Süper Lig: Ankaragücü 0-0 Pendikspor (Puan durumu)

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında MKE Ankaragücü, Pendikspor’u konuk etti. Müsabaka 0-0 eşitlikle sona erdi. Pendikspor'un ligde kalması sıra dışı bir ihtimale kaldı.

Haber Merkezi - NTV Spor 18.05.2024 - 18:53
Son Güncelleme: 18.05.2024 - 21:39
Pendikspor'un Süper Lig'de kalması için sıra dışı ihtimal

’de küme düşme hattını yakındıran ilgilendiren maçta ile kozlarını paylaştı. Karşılaşmadan gol sesi çıkmadı.

GOL, VAR'DAN DÖNDÜ

Ankaragücü’nde 74. dakikada Bassogog’un attığı gol, ofsayt gerekçesiyle VAR’dan döndü.

Ankaragücü bu sonuçla puanını 40’a, Pendikspor ise 37’ye çıkardı. Ankaragücü ligin son haftasında Trabzonspor deplasmanına çıkacak. Pendikspor ise sahasında Gaziantep FK’yi konuk edecek.

PENDİKSPOR İÇİN SIRA DIŞI İHTİMAL

Öte yandan Pendikspor'un ligde kalması için son hafta Gaziantep FK'yi 26 farklı yenmesi ve Ankaragücü'nün Trabzonspor'a kaybetmesi gerekiyor.

İLK 11'LER

MKE Ankaragücü: Bahadır, Kazımcan, Mujakic, Radakovic, Kitsiou, Pedri, Tolga, Efkan, Garry Rodrigues, Bassogog, Ali Sowe

Pendikspor: Erdem Canpolat, Nuno, Welinton, Alpaslan, Erdem Özgenç, Midtsjö, Lusamba, Gökcan, Diaby, Halil, Umut

📈 TRENDYOL SÜPER LİG PUAN DURUMU 📈

MAÇTAN DAKİKALAR

38. dakikada Kazımcan Karataş'ın yaklaşık 30 metreden çektiği şutta, kaleci Erdem Canpolat üzerine gelen topun sahibi oldu.


44. dakikada Efkan Bekiroğlu'nun ceza yayının gerisinden çektiği şutta, kaleci Erdem Canpolat iyi yer tutarak üzerine gelen topu kontrol etti.

45+2. dakikada ceza sahasının sağında topla buluşan Kitsiou, pasını kale sahasının sağ çaprazındaki Rodrigues'e çıkardı. Müsait durumdaki Rodrigues'in şutunda top, az farkla yandan auta gitti.

İlk yarı golsüz sona erdi.

56. dakikada Tolga Ciğerci'nin kaleyi cepheden gören noktada, yaklaşık 25 metre uzaklıktan çektiği şutta top üstten auta gitti.

58. dakikada Halil Akbunar'ın sağ kanattan yaptığı ortaya penaltı noktasının üzerinde iyi yükselen Umut Nayir'in kafa vuruşunda top, az farkla üstte dışarı çıktı.

68. dakikada Ali Kaan Güneren, rakip orta sahadan kaptığı topu Sowe'a çıkardı ve bu oyuncu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sowe'un şutunda kaleci Erdem Canpolat, meşin yuvarlağı ayaklarıyla kurtardı.

74. dakikada MKE Ankaragücü'nün golü ofsayt gerekçesiyle VAR incelemesi sonucunda iptal oldu. Chatzigovanis, sağ kanattan getirdiği topu sol kanatta ceza sahası içindeki Bassagog'a çıkardı. Bassagog da düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. Ancak VAR incelemesi sonrası Bassagog'un ofsaytta olduğu tespit edildi ve hakem Volkan Bayarslan gol kararını iptal etti.

90+2. dakikada ani gelişen konuk ekip atağında Erencan Yardımcı, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Erenecan'ın şutunda kaleci Bahadır'ın müdahalesine rağmen top kaleye yöneldi. Ali Kaan Güneren, kaleye girmek üzere olan topu son anda kurtararak mutlak bir golü engelledi.

Karşılaşma 0-0 sona erdi.

Sayfa Yükleniyor...