"Sneijder Türk oldu!"

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat %100 Futbol'da gündeme dair soruları yanıtladı. Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ten övgüyle bahseden Yarsuvat, "Bunların sonsuz başarısı var. Düşünebiliyor musunuz, Sneijder Abdurrahim ile tavla oynuyor. Sneijder takıma üçlü çektiriyor. Daha önce içine kapanık birisiydi. Türk oldu” dedi.

NTV Spor 12.04.2015 - 21:52
"Sneijder Türk oldu!"

Galatasaray'dan kimse umutlu değildi, ancak çok istikrarlı gittinz. Bunda Abdürrahim Albayrak ve Ali  Dürüst'ü, sonra Hamza Hamzaoğlu'nu da öne çıkarıyorsunuz. Sizce diğer kimlerin de payı fazla?
Diğerleri alınmasın ama Dursun Özbek'i unutmamak lazım. Çok ön plana çıkmaz; ama disiplinli, istikrar sağlayan, kulübün mali yapısının  düzelmesi için çok çalışan birisi. Faydalı gördüğüm için onu destekliyorum. Benim ağzımdan laf bir kere çıkar. Onu desteklerim. Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün de devam etmesini isterim. Ancak malzemeniz insan olunca yavaş gitmeniz lazım. İkna etmeye çalışırım. Fazla ısrar etmem. Yoksa eee derler.

“SNEIJDER ‘TÜRK' OLDU”
“Kulübün oyuncularına karşı borçsuz olması lazım. En büyük kriter bu. Biz bunları yaptık, bir çok arkadaşımız da yardımcı oldu. Bir çok spekülasyonlar var. 'Evrak veriyorlar sonuca gidiyorlar' diyorlar ama o evrağı kabul etmemeleri de var. Futbolun başında iki arkadaşımız Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst var. Bunların sonsuz başarısı var. Düşünebiliyor musunuz; Sneijder, Abdurrahim ile tavla oynuyor. Sneijder takıma üçlü çektiriyor. Daha önce içine kapanık birisiydi. Türk oldu.”
 
Galatasaray'dan umudumu hiç kesmedim. Ben Galatasaray'a 11 yaşında geldim. 1948 yılında Anadolu Hisarı'ndan bir tekneyle karşıya geçtim, içinde çeyizim vardı. Bir Eylül ayında Galatasaray'a geldim. Her şeyim Galatasaray. Her zaman seve seve Galatasaray için çalıştım. Yeni gelecek yönetime, yine desteğim devam edecek, şüphe duymayın.

"DERİN GALATASARAY DİYE BİR ŞEY YOK"
"Galatasaray'da çok telaffuz edilen Eğitim Vakfı ve İnan Kıraç'ın gücü konuşuluyor. Kimi işaret ederse o başkan seçilir?" söylemlerine katılır mısınız?

"Ben bu görüşe katılmıyorum; çünkü Galatasaray'ın her kademesinde yer aldım. Zaman zaman İnan Kıraç'la karşı karşıya gelirim. İnan sadece eğitimdedir.  İnan Kıraç başkanlığa aday olsaydı seçilirdi. Böyle bir algı var ama bu  alanlarda bezi yok. İnan bir kez Adnan Polat döneminde işe karıştı. Seçimde '100 milyon doları var' dedi. (Ünal Aysal'ı kastederek) Size verecek denildi. Ama sonra görüldüki kapik işlememiş. İnan, Ünal bey adına 100 milyon Dolar'lık taahhütte bulundu, ama yerine getirilmedi.

Galatasaray sadece bir spor kulübünün veya semtin adı değil. Galatasaray; ilkokuluyla, lisesiyle, üniversitesiyle bir kültür. Galatasaray incelenmesi gereken bir kurum. Galatasaray Spor Kulübü de 12 kişiyle ve yabancı takımları yenmek için kurulmuş.  Galatasaray'ın böyle gelişmesi de çok ayrı bir anlam içeriyor. Bir ada çıktı, Galatasaray'a üye olanlar oraya gelmek için uğraştı. Bunlar cazip geldi ve insanlar da buraya geldi. Buraya herkes gelebilir. 'Derin Galatasaray' diye bir şey yok. Galatasaray kültüründe Fransız ihtilalinde olduğu gibi aynı amaç var. Kültür, düşünce özgürlüğü, aynı hedefler var.

Ultraslan'ın o algıyı değiştirmesinde katkısı olmadı mı?
Kulüp üyesi olmak başka bir şey. Çarşı grubu kulübün sahibi midir? Ama taraftara güç verir, takımı motive eder. Onlar gibi takımı teşvik edemem. 50 bin kişiyi harekete geçiriyorlar. O da bir güç. Bunu ortadan kaldıramazsınız. Görmezlikten gelemezsiniz.
 
“Galatasaray kulübünün yapısı değişmeli” yorumları için Duygun Yarsuvat, “Dünya kulübü olmak demek, üye yapısını değiştirmekle mi oluyor. Galatasaray bu seviyeye gelmişse bu tüzükle bu üyelerle gelmiştir. Grubun üyelerini artırmak çözüm olmaz. Çıksam 10 milyon üye bulabilirim. Ama bu kadar insanı idare edebilir misiniz?” Fenerbahçe'nin 1 milyon üye projesi doğru bir proje değil. Bunlara ne verecek. Bilet almak için ön sıra için bilet verecek. Stadın 40 bin kişilik. 1 milyon Kişi gelip oy verecek mi? Yöneticiyi seçecek mi?

Sayfa Yükleniyor...