"Oyuna geldim kendime kızıyorum"

Duygun Yarsuvat, Galatasaray'ın Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe'ye mağlup olduğu maç sonrasında yaptığı 'Gelenek bozulmadı' açıklamasını detaylandırdı. Yarsuvat ayrıca 3 Temmuz yorumunun yanlış yerlere çekildiğini dile getirirken, Türk futbolundaki sorunlara da değindi.

NTV Spor 12.04.2015 - 22:24
"Oyuna geldim kendime kızıyorum"

"Yönetenler sizin gibi olsa Türk futbolunda sorunlar kalmaz" yorumu üzerine Galatasaray Başkanı, "Nasıl davrandığımı ben bilemiyorum. O benim tabiatımda mevcut. Esasında kavgacı bir insandım. Başkan olduktan sonra kavgacı yapımı bıraktım. Kimseyle kavga etmiyorum. Böyle daha iyi oluyor. İki kulübün arasındaki çekişmeye karşıyım. Mesela Fenerbahçeli, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı bir araya gelip konuşuyoruz. Birbirimize karşı sadece saygımız var. Neden sahaya gidip birbirimize düşman olalım. Neden bir takım insanlar öldürmeye kalksın. Bu bir hastalık. Hastalığı teşhis edip çaresini bulmak lazım" ifadelerini kullandı.

Türk futbolundaki düşmanca tavırlar konusunda ise Yarsuvat, "Takımlar arasındaki düşmanlığın bitmesi için bir başlangıç yaptım; ama vaktim yetmedi. Bunun gerçekleşmesi için her şeyi yapmaya hazırım. Bu sezon Süleyman Seba sezonu. Neden; çünkü bu tartışmalara girmemesinden dolayı" dedi.

"3 TEMMUZ YORUMUM BAŞKA YERLERE ÇEKİLDİ"
Kendi camianızdan ve taraftarınızdan aldığınız eleştiriler oldu. Bundan 3 Temmuz süreciyle düşünceleriniz ve derbiden sonra gelenek bozulmadı eleştireliri sizi üzdü mü?" sorusuna ise Yarsuvat "Yanlış eleştirilerdi. Olayı bilmeyenler bu eleştiriyi yaptı. Ceza hukukçusuyum. 3 Temmuz süreciyle ilgili olarak şunu söyledim; '3 Temmuz sürecinde şikenin yapıldığını veya yapılmadığını bilmiyorum buna mahkeme karar verir. Ama bu suça kararı Özel Yetkili Mahkemeler vermemelidir' dedim. Bu başka yerlere çekildi. Onun için, 'Bu bir komplodur' dedim. Dosyayı incelemedim. Burada silahlı örgüt var denildi. Sonra mahkeme kararında, 'örgüt var, silah yok' dendi. Örgüt var, silah yoksa; bu örgütsel suç değil, asliye hukukta yargılanacak bir şeydir" yanıtını verdi.

"OYUNA GELDİM, KENDİME KIZIYORUM"
Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe'ye yenildikleri maç sonrası yaptığı "Gelenek bozulmadı" açıklamasını da detaylandırırken, "Fenerbahçe maçı sonrasında çıkış için yönetim kurulu arkadaşlarımızla asansöre bindik. Kalabalık bir alanda muhabir arkadaşımız da sıkışık bir vaziyette bizimle birlikteydii. Muhabir; 'Merhaba, üzgün müsünüz?' dedi. 'Ya sen?' dedim, 'Ben çok üzülüyorum, gelenek bozulmadı değil mi?' cevabını verdi. 'Neden üzülüyorsun sen Fenerbahçeli değil misin? Gelenek bozulmadı mı' diyorsun yani' dedim. Ama asansörden aşağı inene kadar sosyal medyada bu olay patladı. Bu olayın hemen ardından hepimizin bildiği Papa örneğini verdim. Papa, New York'a gitmiş. Gazeteci, 'geneleve gidecek misiniz' diye sormuş. Papa da, 'New York'ta genelev mi var?' diye sormuş. Ertesi gün manşetlerde, "Papa genelevi sordu" haberi çıkmış. Gazeteciye değil kendime kızıyorum. Böyle bir oyuna gelmemem gerekirdi. Bunu bildiğim halde yaptım. Sonuçta başarılı bir gazetecilik örneği" ifadelerini kullandı.

 

 

Sayfa Yükleniyor...