"İtalya Ligi daha zor!"

Juventus'un Arjantinli yıldızı Carlos Tevez, İtalya Seri A ile İngilltere Premier Ligi'ni karşılaştırırken, "İtalya'da golcüler daha az mesafe katediyor ancak İngiltere'de gol atmak daha kolay" dedi.

NTV Spor 13.04.2015 - 14:21
"İtalya Ligi daha zor!"

Carlos Tevez Serie A ile Premier Ligi karşılaştırırken, "İtalya'da gol atmak İngiltere'ye göre daha zor. Çünkü İngiltere'de ortasaha yok" ifadelerini kullandı.

Bu sezon Juventus formasıyla çıktığı 37 maçta 25 gol atan ve siyah-beyazlı ekibin üstüste dördüncü şampiyonluğa koşmasında büyük pay sahibi olan Tevez, La Repubblica gazetesinde yer alan röportajında, "Topun hiç durmadığı İngiltere Premier Ligi'nde gol atmak daha kolay. Burada bir forvet beş defans oyuncusuyla karşı karşıya kalabiliyor. İtalya Ligi'nin standardı daha yüksek" dedi.

İngiltere'de oynadığı yedi sezon boyunca West Ham, Manchester United ve Manchester City formalarıyla sadece Manchester City'de, Juventus'tan daha fazla gol atan Arjantinli yıldız, "İngiltere'de üst düzey yıldızlarla oynadım; fakat Juventus başka bir yapıda ve Şampiyonlar Ligi için de iyi bir ekibiz. İngiltere'de Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Ryan Giggs, Rio Ferdinand ve Paul Scholes gibi örnekler ve farklı bir yapı vardı. Juventus'ta takım oyunu oynanıyor ve yenilmesi zor bir ekibiz" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl finalde Real Madrid'e 4-1 yenilen Atletico Madrid'e duyulan sevgiyi kendilerine çevirebileceklerini vurgulayan Tevez, "Atletico Madrid gibi finale çıkar ancak daha iyi bir sona ulaşabiliriz" diye konuştu.

Bu sezon gol patlaması gerçekleştirmesiyle ilgili olarak teknik direktör Allegri ve takım arkadaşlarına teşekkür eden Tevez şöyle konuştu, "Bana daha fazla güveniyorlar. Bana nasıl oynamak istediğimi soran bir teknik direktöre sahip oludğum için mutluyum. Bir çeşit anlaşma yaptık: Topu kazandığım zaman defansı zor duruma sokmak şartıyla ne istersem onu yapabiliyorum."

Sayfa Yükleniyor...