"Dünyanın en iyisi Pastore!"

Manchester United'ın eski Fransız yıldızı Eric Cantona, dünyanın en iyi oyuncusunun Javier Pastore olduğunu söyledi. Cantona, onun için iki Paris Saint Germain maçını izlediğini vurgularken, 2010 Dünya Kupası'nı da İspanya'nın değil Katalunya'nın kazandığını öne sürdü.

NTV Spor 14.04.2015 - 12:01
"Dünyanın en iyisi Pastore!"

Dünyada, 'Messi mi yoksa Cristiano Ronaldo mu daha iyi?' tartışmaları yapılırken, farklı bir yorum farklı kişiliğe sahip, Eric Cantona'dan geldi. Manchester United formasını giydiği dönemde İngiliz ekibiyle dört şampiyonluk kazanan, 1993'te Yılın Futbolcusu adayları arasında Roberto Baggio ve Dennis Bergkamp'ın ardından üçüncü olan Cantona, Şangay'da düzenlenecek Laureus Spor Ödül törenleri öncesi aykırı kişiliğine paralel açıklamalar yaptı.

Manchester United ve Fransa Milli Takımı'nın eski yıldızı, dünyanın en iyi futbolcusunun Javier Pastore olduğunu öne sürdü. Kendisine göre dünyanın en iyi oyuncusunun Javier Pastore olduğunu kaydeden 48 yaşındaki spor adamı, "Sadece onun için iki Paris Saint Germain maçı izledim. Bana göre şu an dünyanın en yaratıcı futbolcusu. Tamamen sürprizlerle dolu bir oyuncu ve bu tür oyuncuları seviyorum" diye konuştu.



"DÜNYA KUPASI'NI İSPANYA DEĞİL KATALONYA KAZANDI"

Aykırı açıklamalarından İspanya da nasibini aldı. Cantona, 2010 Dünya Kupası'nı kazanan İspanya'nın kadrosunda 10 Barcelona'lı futbolcu olduğunu hatırlatırken, "Kupayı İspanya değil Barcelona dolayısıyla Katalonya kazandı" dedi.

Barcelona altyapısını öven Cantona, "Barcelona tüm takımların üzerinde, model bir kulüp. Altyapıdan kulübe uygun oyuncuları yetiştiriyorlar ve akademileri Barcelona kimliğini taşıyor" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...