"Hakem maçı 28'de bitirdi"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Fenerbahçe'ye 4-1 yenildikleri maçta hakem Mustafa İlker Coşkun'un verdiği penaltı kararının aldıkları sonuçta önemli olduğunu dile getirdi.

NTV Spor 16.04.2015 - 22:52
"Hakem maçı 28'de bitirdi"

Çalımbay, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, hakemlerin dört büyük takımın maçında korktuklarını ve verdikleri kararlarda etkilendiklerini savundu.

Galatasaray ile ligde yaptıkları maçtan sonra "Bütün hakemler dört büyüklerin maçını yönetirken etkileniyor" dediğini anımsatan Çalımbay, şöyle konuştu:

"Özellikle bir takımı kastetmemiştim. Bugün bir kez daha gördük. Öyle bir penaltı verilmez, günah. Zaten kupa hedefimizde yoktu. Hedefimiz ligi iyi bir yerde bitirmek. Öyle bir penaltıyı verip sonra benim oyuncumu kırmızı kartla atıyor. Zaten yeterli bir kadromuz yok. Bunları Anadolu takımına yaparken acaba Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor aleyhine böyle bir penaltı verebilirler mi? Mümkün değil. Hakemlerden tek istediğimiz, biraz daha adaletli ve dikkatli olmaları. Hakem maçı 28. dakikada bitirdi." 

Maçta 10 kişi kalmalarına rağmen mücadeleden kopmadıklarını anlatan Çalımbay, ilk yarıda girdikleri gol pozisyonlarını değerlendirmeleri gerektiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Buraya tam kadro veya daha güçlü bir takımla gelebilseydik daha farklı bir şekilde de ayrılabilirdik. Hedefimiz lig, inşallah iyi bir yerde bitireceğiz. Korkmadan hakemlerin maçları yönetmeleri gerekiyor. Hem hakem adına hem kırmızı kart gösterdiği arkadaşımız adına da üzüldüm. Takımımın mücadelesinden çok memnunum. Hepsini tebrik ediyorum. Fenerbahçe camiasına da tekrar geçmiş olsun diliyorum." 

Çalımbay, Süper Lig'de iç sahada Galatasaray ve Fenerbahçe ile karşılaşacakları, bu maçlarda da hakemler açısından bir korkusunun olup olmadığı sorusuna "Korkum var" cevabını verdi.

Hakemlerin, büyük takımların kendi sahasında oynadığı maçları yönettiğinde çok etkilendiğini savunan Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:

"Medyanın baskısı oluyor, özellikle bir hata yaptıkları zaman herkes üzerine gidiyor. Bütün televizyonlarda saatlerce o hata gösteriliyor. Belki bize verilen şu penaltı gösterilmeyecek ve konuşulmayacak bile. Mağdur olan, sıkıntılı olan biziz. Yine de bütün hakem arkadaşlarımıza güveniyorum, inanıyorum. Art niyetli verdiklerine inanmıyorum. Ben de yıllarca Beşiktaş'ta oynadığım için de biliyorum. Kesinlikle bütün hakemlerimiz korkuyorlar, işin gerçeği bu. Büyük takımlara karşı hata yapmaktan korkuyorlar. Çünkü onları da koruyan yok."

Galatasaray ve Fenerbahçe ile belki de ligin kaderini belirleyecek üst üste iki maç oynayacaklarını ifade eden Mersin İdmanyudu Teknik Direktörü, "Ben korkmuyorum. Yürekten inanıyorum, güveniyorum. Fenerbahçe ile bu 3. maçımız oldu. Dördüncü maçımızda inşallah rövanşı alacağız. Tek düşüncemiz galip gelmek" diye görüşlerini aktardı.

 

Sayfa Yükleniyor...