La Liga'da 32. hafta

La Liga'da gözler 32. haftaya çevrildi... Haftanın maçı lider Barcelona ile 4. sıradaki Valencia arasında. 2. sıradaki Real Madrid'in, Malaga'yı ağırlayacağı haftada, 3. sıraya tutunmaya çalışan Atletico Madrid, Deportivo deplasmanına çıkacak.

NTV Spor 17.04.2015 - 16:46
La Liga'da 32. hafta

La Liga'da artık son düzlüğe yaklaşılırken, Barcelona ile Real Madrid arasındaki şampiyonluk mücadelesi sürüyor.

Liderlik koltuğunda oturan Katalan ekibi, geçen hafta Sevilla deplasmanında 2 farklı üstünlüğü koruyamayınca, takipçisi Real Madrid ile arasındaki puan farkı 2'ye indi. Barcelona'yı bu haftasonu zorlu bir maç daha bekliyor. Rakip bu kez Valencia. Teknik direktör Nuno yönetiminde, yıldız adayı genç oyuncularıyla büyük bir çıkış yakalayan Valencia, Atletico Madrid'in sadece 1 puan gerisinde 4. basamakta bulunuyor. Nou Camp deplasmanı, eski parlak günlerine dönüş sinyalleri veren Valencia'nın ne kadar ilerlediğine ışık tutacak önemli bir sınav olacak. Barcelona ise Şampiyonlar Ligi'nde, Paris Saint-Germain deplasmanında aldığı etkileyici galibiyetin moraliyle sahaya çıkacak. Bu maçta sakatlanan Iniesta'nın durumunun ciddi olmadığının anlaşılması, teknik direktör Luis Enrique'ye derin bir nefes aldırdı.

Şampiyonlar Ligi'nde, Atletico Madrid ile golsüz berabere kalan Real Madrid ise bu sezonun sürpriz takımlarından Malaga'yı ağırlayacak. Real taraftarı, lider Barcelona ile puan farkı 2'ye inmesine; Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde rövanş öncesi avantajlı denilebilecek bir skor alınmasına karşın, takımdan hala memnun değil. Eleştirilerin hedefindeki oyuncu ise Gareth Bale. Atletico maçında çok önemli bir pozisyonu gole çeviremeyen Bale, son antrenman çıkışında da taraftarın yoğun protestolarıyla karşı karşıya kaldı.

3. sıraya tutunup; doğrudan Şampiyonlar Ligi bileti almak isteyen Atletico Madrid ise Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynadığı yıpratıcı maçın ardından, Deportivo deplasmanına çıkacak. 31 hafta sonunda 28 puanı bulunan Deportivo, averajla düşme hattının üzerinde bulunuyor.

Lig'de 5. sırada bulunan Sevilla ise 3 puan önündeki Valencia'nın, Barcelona'ya konuk olacağı haftada, düşme hattındaki Granada'dan, deplasmanda 3 puan almaya çalışacak.

 

Sayfa Yükleniyor...