Barça gaza bastı!

NTV Spor Smart'tan naklen yayınlanan maçta Barcelona, 10 maçtır yenilmeyen Valencia'yı 2 golle geçti. Barça'yı galibiyete Suarez ve Messi'nin golleri taşırken, konuk ekip penaltı kaçırdı.

NTV Spor 18.04.2015 - 19:06
Barça gaza bastı!

İspanya Ligi'nde geçen hafta Sevilla ile 2-2 berabere kalan ardından da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde Paris Saint Germain'i deplasmanda 3-1 yenen Barcelona, Valencia'yı 2-0 mağlup etti.

Maçın 55. saniyesinde Barcelona golü buldu. Lionel Messi'nin pasında Luis Suarez kaleci Diego Alves'i avlayarak topu ağlara gönderdi.

9. dakikada Rodrigo'nun ceza sahası içerisinde Pique tarafından düşürülmesiyle Valencia penaltı kazandı. Ancak Parejo'nun penaltı vuruşunu kaleci Claudio Bravo kurtardı.

33'te Valencia yine gole yaklaşırken, Alcacer'in vuruşunda top direkten döndü.

64'te bu kez Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin şutunda top üst direğe çarptı.

76'da Rodrigo'nun volesinde günün başarılı ismi Barcelona kalecisi Claudio Bravo gole izin vermedi.

90+4'te Lionel Messi, Neymar'ın pasında karşı karşıya kaldığı kaleci Diego Alves'ten dönen vuruşunu tamamlayarak maçın sonucunu belirledi: 2-0

Bu sonuçla haftaya Real Madrid'in iki puan önünde lider giren Barcelona, 32 maçta 25 galibiyetle 78 puana çıktı. Valencia ise 10 maç aradan sonra ilk kez ligde kaybederken, 65 puanla dördüncü sırada kaldı.

MESSI'DEN 4. DALYA!
La Liga tarihinin gelmiş geçmiş en golcü oyuncusu Lionel Messi, tüm kariyerini geçirdiği Barcelona'da, yeni hikayeler yazmaya devam ediyor. Yıldız oyuncu, Valencia maçında, bir kilometre taşına daha ulaştı ve attığı golle, Katalan ekibinin formasıyla toplam gol sayısını 400'e çıkardı.

Messi, La Liga'da 309 maçta 278 gol attı. Kral Kupası'nda 49 maçta 32 kez fileleri havalandırdı. Yıldız oyuncunun 95 Şampiyonlar Ligi maçında 75 golü bulunuyor. Messi, İspanya Süper Kupası'nda 11, Avrupa Süper Kupası'nda 1 ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda da 4 gol attı.

Lionel Messi'nin henüz 28 yaşında olduğu düşünüldüğünde, ciddi bir sakatlık yaşamazsa, kariyerini futbol tarihine geçecek istatistiklerle noktalamasına kesin gözle bakılıyor. 

 

Sayfa Yükleniyor...