"İyi bir dönüş oldu"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa'yı 5-1 yendikleri maçta ortaya koydukları oyundan memnun olduğunu söyledi. Şampiyonluk yarışı hakkında da konuşan Bilic, "Umarım Galatasaray, Trabzonspor karşısında 3 puan almayacak ve şansımız daha yükselecek. Kalan 7 maçı da kazanırsak hedefe ulaşmış olacağız." ifadelerini kullandı.

NTV Spor 18.04.2015 - 22:03
"İyi bir dönüş oldu"

Kasımpaşa'yı 5-1 gibi farklı bir skorla deviren Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, önemli bir karşılaşmayı kazandıklarını vurgulayarak, "Çok iyi sonuç aldık, tamamıyla hak ettik. İyi oynadık sadece ilk yarının birkaç dakikasında baskı oldu. Maçın dönüm noktası Motta ile bulduğumuz 3. gol oldu. Ondan sonra rakip eksik kaldı. Dördüncü golü bulduktan sonra oyunu bitirmek rutin haline geldi. Hem oyundan hem performanstan hem de 5 golden oldukça memnunum" diye konuştu.

Şampiyonluk şansı konusunda yüzdelerle konuşmak istemediğini belirten Hırvat çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Şanslar eşit. Oynanacak çok maç var. Her maç çok zor. Sezonun bu aşamasında takımlar garip sonuçlar alabiliyor. Düşmeme mücadelesi veren takımlar üst üste galibiyetler alabiliyor ve ligin dengesini bozabiliyor. Tamamıyla Kardemir Karabükspor maçına konsantre olacağız. Üç kulübün de şampiyonluk konusunda şansı var. Umarım Galatasaray, Trabzonspor karşısında 3 puan almayacak ve şansımız daha yükselecek. Kalan 7 maçı da kazanırsak hedefe ulaşmış olacağız."

"ÖNDER ÖZEN, İYİ İŞLER YAPACAK"
Slaven Bilic, siyah-beyazlı takımın eski futbol genel direktörü Önder Özen'in Kasımpaşa teknik direktörü olarak iyi işler yapacağını savundu.

Karşılaşmanın kendisiyle Özen arasında olmadığını anlatan Bilic, "Özen'e Kasımpaşa'da 'iyi şanslar' diliyorum. Beşiktaş teknik direktörlüğüne gelmemde kendisinin çok büyük etkisi var. Beni seçtiği için ona minnettarım. Kendisiyle çalışmak öğretici bir deneyimdi. Akıllı bir futbol adamı, sahip olduğu donanımla Kasımpaşa'da iyi işler başaracak" ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa karşısında 5-1'lik skoru beklemediğini kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Kazanma şansımız olduğunu biliyordum. Kasımpaşa sezon boyunca istenen sonuçları alamıyordu. Potansiyelinden uzak sonuçlar alan bir takım. Motta'nın golü ve kırmızı karta kadar maç kolay gitmedi" diye konuştu.

GÜNAY'A GÜVENOYU
Bilic, Tolga Zengin ve Cenk Gönen'in yokluğunda kalede görev yapan Günay Güvenç'in, bulduğu şansı iyi kullandığını ifade etti.

Günay'ı geçen sezon ve bu sezonun ilk yarısında kiralık olarak verdiklerini hatırlatan Hırvat teknik adam, şunları söyledi:

"Potansiyeli yüksek üçüncü kaleciydi. Maç ritmini yakalamasını sağlamak ve iyi bir takımla sürekli oynayabilmesi için kiralık gönderdik. İkinci yarı için onu tutmak benim kararımdı. Asteras maçında Tolga ve Cenk sakattı, sağlam üçüncü kalecimiz yoktu. Günay'a, Tolga ve Cenk'in sakatlanmasıyla birlikte şans geldi ve bunu iyi kullandı. Performansı benim için sürpriz değil."

Bilic, ligde kalan iç saha maçlarını Ankara'da oynamalarının da kendileri için olumlu olduğunu söyledi.

Kulüp olarak 1,5 sezondur farklı statlarda oynama durumuyla karşı karşıya kaldıklarına dikkati çeken siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Tabi evimizin olmaması iyi bir durum değil. Deplasman maçlarında gösterdiğimiz performans çok yüksek. İç sahamız, kalemiz, olsa belki 4-5 puan önde olabilirdik. Bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor. Ankara'da oynamak bizim için daha kolay. Bizim tercih ettiğimiz yer. Orada taraftarımız var. Daha önceki maçlarımızda maç takvimi yoğundu. Şimdi durum değişti. Artık hafta içi maçımız yok" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...