"Galatasaray sert virajı geçemedi"

Rıdvan Dilmen, Galatasaray için Trabzonspor maçının sert bir viraj olduğunu, sarı kırmızılıların bu virajı geçemediğini söyledi.

NTV Spor 19.04.2015 - 21:29
"Galatasaray sert virajı geçemedi"

Rıdvan Dilmen, %100 Futbol'da Güntekin Onay ile birlikte Trabzonspor'un Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

GÜNTEKİN ONAY: Heyecan katsayısı, tansiyonu yüksek, tempolu, keyifli bir karşılaşma oldu. İki taraf da kazanabilirdi. Trabzonspor iç saha başarısını devam ettirdi.

RIDVAN DİLMEN:
İki iyi takım karşı karşıya geldi. İlk 40 dakika Trabzonspor'un daha iyi oyunu skoru da yakalamasını sağladı. 40 dakikadan sonra Galatasaray, Türk Telekom'da gibi tek kale oynadı. Önde baskının, o yüksek temponun Galatasaray'ı yoracağı belliydi. 70'den sonra Trabzonspor yeniden üstün oynamaya başladı. Psikolojik savaştan Trabzonspor karlı çıktı. Trabzonspor ligin zirvesini belirleyecek en güçlü takımlardan.

GÜNTEKİN ONAY: Bosingwa sağ beke geçince Trabzonspor daha çok pas yapıp, daha çok topa sahip oldu. Özer-Yusuf değişikliği bence maçın kırılma noktası oldu. Emre Çolak kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı.

RIDVAN DİLMEN:
Hamit ve Burak Yılmaz sakatlıkları nedeniyle zorunlu olarak çıktılar. Hamza Hoca, ikinci yarının başındaki Olcan-Yasin değişikliğini erken yaptı. Burak Yılmaz sakatlanınca 67'den sonra değişliklik hakkı kalmayan Galatasaray fiziğinden değil, kalbinden oynadı.

RIDVAN DİLMEN:
Galatasaray için bu maç, Formula 1'deki sert virajlardan biri gibiydi. Bu virajı geçemedi. Trabzonspor ilk 40 dakikadaki ve son 15 dakikadaki futboluyla galibiyeti hak etti. İki takım da pres yaptıkları bölümlerde üstün oynadılar. Trabzonspor'un ilk 40 dakika yağtığı pres, Galatasaray'ı çok yıprattı. Önde baskı için daha sonra da efor sarf etti. İki de sakatlık verince ve Trabzon'un taze oyuncuları da girince yorgunluk baş gösterdi.

RIDVAN DİLMEN:
Pandev, Umut, Emre ve Olcan'ın maçın son bölümlerinde nerede oynadığı belli değildi. Sistem takımının dışına çıkan Galatasaray'da yorgunluğun da etkisiyle şuursuzluk başladı.

RIDVAN DİLMEN:
Ayakta kalan boksör kazanacaktı. Galatasaray'ın son raund için gücü kalmadı. Değişiklik hakkı da olmayan yorgun Galatasaray karşısında Trabzonspor ayakta kaldı.

GÜNTEKİN ONAY: Maçın adamı için kaleci Hakan Arıkan'ı ve Emre Çolak'ı aday görüyorum.

GÜNTEKİN ONAY: Hakem Ali Palabıyık'ın kişilikli bir duruşu var. Böyle hakemlere çok ihtiyacımız var.

RIDVAN DİLMEN: Mükemmel bir hakem performansı gördüm. Temposu yüksek, etki altında kalmıyor. Hakem de güzelleştirdi maçı.

RIDVAN DİLMEN: Mental yorgunluk, fiziksel yorgunlukla birlikte geldi. Medjani'nin golünde Galatasaray'ın mental yorgunluğundan kaynaklanan dalgınlığının etkisi oldu.

GÜNTEKİN ONAY: Burak Yılmaz, Trabzonspor ile ilgili hep güzel şöyler söyledi. İyi mesajlar verdi. Taraftarın tahriklerine kapılmamalıydı. 

RIDVAN DİLMEN: Sneijder kendini çok sağa atıyor. Bu da sistemi olumsuz etkiliyor. Burak Yılmaz da istek vardı ama güçtü.

RIDVAN DİLMEN: Sert ve sıkı bir maç oldu. Kaleci Hakan Arıkan çok iyi oynadı. Zaten Hakan'ın ortası yok. Ya çok kötü oynuyor ya da mükemmel oynuyor. Bu tür yüksek tansiyonlu maçları kaldırabilecek bir tecrübeye sahip. Çok top gelince performansı artan bir kaleci. Liverpool maçı hariç.

GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray'ın genel savunma anlayışını, geçtiğimiz 8-10 maçına göre daha iyi buldum. Galatasaray maçı kaybetmesine rağmen beklediğimden daha az pozisyon verdi.

RIDVAN DİLMEN: Trabzonspor'un bu sezon dikkatini en çok verdiği, en çok konsantrasyonu yüksek olduğu maçını izledim.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray açık oynayan ve pozisyon veren bir takım. Maçların son bölümlerini de iyi oynayamıyor. Muslera çok iyi bir sezon geçiriyor. Galatasaray'ın yarıştan kopmamasında büyük katkısı var.

GÜNTEKİN ONAY: Trabzonspor, duran topları iyi kullanan Galatasaray karşısında duran topları iyi kapattı. Ersun Yanal, Hamza Hamzaoğlu'nu kenar yönetimiyle yendi diyebiliriz. Galatasaray, son bölümlerde Pandev'in de girmesiyle çok fazla önde kaldı ve geriye dönmekte de zorlandı. Ersun Yanal ise yerinde hamleler yaptı. Aslında Galatasaray için beraberlik kötü sonuç değildi. 

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray'dan kiralanan Salih Dursun'un taraftar tepkisi nedeniyle maçta tedirginlik ve baskı yaşadığını açıklaması son derece üzücü. Futbolumuzun en büyük problemi burada. Bu tür saçma düşünceler nedeniyle futbolcularımız baskı altına girebiliyor. Kiralık oyuncu çıkıp oynayacak. Aksi yöndeki kontratları da doğru bulmuyorum.

GÜNTEKİN ONAY: Trabzonspor'u uzun zamandır ilk kez seyircisiyle, oyuncusuyla, yedek kulübesiyle bu kadar odaklanmış gördüm.

RIDVAN DİLMEN: Büyük takımlar gol attıkları zaman maçı tutabiliyorlar. Galatasaray, güçlü takımlardan gol yediği zaman çok bocalıyor. Eli ayağı düzgün takımlar Galatasaray'a karşı gol atabiliyorlar ve attıkları zaman tutabildikleri için de Galatasaray'ı yenebiliyorlar.

GÜNTEKİN ONAY: Trabzonspor evinde oynadığı son 6 maçta 6 galibiyet aldı. Deplasmanda Gaziantepspor'u ve Torku Konyaspor'u yenebilselerdi şampiyonluk yarışının içinde olmaları mümkündü. Koskoca Trabzonspor'un dış sahada sadece iki galibiyeti var.

RIDVAN DİLMEN: Hafta içinde kupa maçında oynayan Melo takviyesi için bu karşılaşma çok uygundu ama erken yapılan değişikliklerle buna fırsat kalmadı.

GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray ligde oynadığı son 10 maçta gol yedi. Bu da demek oluyor ki kazanması için en az 2 gol atması gerekiyor.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray'ın 40 metrede oynadığı tüm maçları kazanma ihtimali çok yüksek. Alan genişledikçe sorun yaşıyorlar. Melo'nun ve maçta sakatlanan Hamit'in aynı anda olmaması Galatasaray'ı çok olumsuz etkiledi.

GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray'da gol yeme sorununu, emniyetli oynayamama problemini Hamza Hoca bir türlü çözemedi. Bunu biraz Melo'nun ve Semih'in yokluğuna da bağlayabiliriz. Hamza Hoca "Bazı noyuncularımız maç içinde geriye dönmeyi sevmiyor" demişti. Bu da Galatasaray'ın takım savunmasında yaşadığı sorunla ilgili önemli bir tespit.

GÜNTEKİN ONAY: Hamza Hoca'nın yeri garanti gözüken Sneijder ve Burak Yılmaz dışında ön tarafta sürekli bir arayışı var. Bu da Galatasaray'ı olumsuz etkiliyor.

GÜNTEKİN ONAY: Hamza Hamzaoğlu, "İyi oynadığımız bölümde golü yedik" diyor ama Trabzon o dakikalarda sık ataklarla geliyordu. Hamza Hoca'ya katılmıyorum.

GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray Trabzon'da kazanmış olsa kalan maçlarını nispeten hedefsiz takımlarla oynayacağı için zirve yarışında büyük bir avantaj yakalayabilirdi.

GÜNTEKİN ONAY: Burak Yılmaz tam iyileşmediği halde oyuna girdiği ve sakatlanarak tamamlayamadığı Çaykur Rizespor maçından sonra bir türlü ritmini yakalayamadı.

RIDVAN DİLMEN: 75 puanı bulan şampiyon olur.

GÜNTEKİN ONAY: Bana da sanki 76-77 gibi geliyor. 

Sayfa Yükleniyor...