5 maçta 8 puan kayıp!

27. hafta maçında Trabzonspor'a 2-1 yenilerek liderlik koltuğunu devreden Galatasaray'ın özellikle son 5 haftadaki puan kayıpları dikkati çekti.

NTV Spor 20.04.2015 - 13:57
5 maçta 8 puan kayıp!

İtalyan çalıştırıcı Cesare Prandelli'nin yerine göreve gelen ve ilk müsabakasına 12. haftada Akhisar Belediyespor karşısında çıkan Hamza Hamzaoğlu ile önemli bir çıkış yakalan sarı-kırmızılı ekip, bu performansını son 5 haftada sürdüremedi.

Hamzaoğlu idaresinde çıkılan ilk 11 lig maçında 9 galibiyet ve 2 beraberlik alarak yalnızca 4 puan yitiren "Cim Bom"un son 5 maçtaki puan kaybı ise 8'e ulaştı.

FENERBAHÇE DERBİSİYLE DÜŞÜŞE GEÇTİ
Galatasaray, rakip sahada Fenerbahçe ile oynadığı ve 1-0 kaybettiği 23. hafta karşılaşmasıyla birlikte düşüşe geçti.

Son 5 lig maçında Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor ile karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet, bir beraberlik ve 2 yenilgi alarak 8 puan yitirdi.

Fenerbahçe maçını son bölümde Kuyt'ın golüyle kaybeden Galatasaray, ardından İstanbul Başakşehir'le 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalarak yine puan yitirdi. Kasımpaşa önünde ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-2 kazanmayı başaran "Cim Bom", Kardemir Karabükspor'u 4-2 yenerek moral bulsa da 2-1'lik Trabzonspor yenilgisiyle son dönemdeki istikrarsız sonuçlarına bir yenisini daha ekledi.

Son 5 haftada aldığı istikrarsız sonuçlar nedeniyle Galatasaray, Trabzonspor yenilgisi sonrası bu dönemde liderlik koltuğunu ikinci kez kaptırdı.

Galatasaray, özellikle savunmada verdiği açıklarla dikkati çekerken, son 10 lig maçında kalesini gole kapatamadı.

Gol yemeden kazandığı son lig maçını, 17. haftada Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı ekip, ardından sahaya çıktığı 10 lig maçında da gol yemekten kurtulamadı.

Sayfa Yükleniyor...