Şampiyonlar Ligi finali 2024 ne zaman? Borussia Dortmund - Real Madrid maçı hangi şehirde ve ne zaman oynanacak?

Şampiyonlar Ligi’nde son finalist Bayern Münih’i mağlup eden Real Madrid oldu. Ancelotti yönetiminde rüya gibi bir sezonu geride bırakan eflatun-beyazlılar, İspanya şampiyonu oldu. Borussia Dortmund ise Atletico Madrid, Paris Saint - Germain gibi takımları eleyerek Devler Ligi şampiyonluğunu istediğini gösterdi. Şampiyonlar Ligi finalinde bu sezon iki Türk oyuncu rakip olacak. Milli Takımın yıldızlarından Arda Güler ve Salih Özcan finalde karşı karşıya gelecek. Şampiyonlar Ligi Kupası ilk kez A Milli Takım formasını giyen oyuncunun elinde havaya kalkacak. Daha önceki yıllarda Arda Turan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk finalde kaybetmişti. Peki Şampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak? Borussia Dortmund - Real Madrid maçı ne zaman? İşte, final maçına ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 14.05.2024 - 10:09
Şampiyonlar Ligi finali 2024 ne zaman? Borussia Dortmund - Real Madrid maçı hangi şehirde ve ne zaman oynanacak?

Şampiyonlar Ligi’nde favori olan Manchester City ve Bayern Münih’i mağlup eden finale kaldı. Avrupa futbolunun bir numarası olan Şampiyonlar Ligi organizasyonunda 14 kupayla en başarılı takımı olan eflatun-beyazlılar bu başarısını karşısında tekrar etmek istiyor. Dortmund ise Bundesliga’da kabus gibi geçen sezonun ardından Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı hedefliyor. Devler Ligi finalini Slovenya Federasyonu’ndan Slavko Vincic yönetecek. İspanyol ekibi son olarak 2021-2022 sezonunda Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürürken Alman ekibi ise 1996-97 sezonunda kupayı kaldırdı. Peki Dortmund - Real Madrid finali ne zaman ve nerede oynanacak? İşte, iki Türk oyuncunun karşı karşıya geleceği maça ilişkin son bilgiler…

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ 2024 NEREDE OYNANACAK?

Dortmund ve Real Madrid’in kozlarını paylaşayacağı Şampiyonlar Ligi finaline bu yıl İngiltere ev sahipliği yapacak.

Avrupa futbolunun beşiği olarak kabul edilen İngiltere’de oynanacak Dortmund - Real Madrid finali 1 Haziran’da Wembley Stadyumu’nda oynanacak.

DORTMUND - REAL MADRİD MAÇI NE ZAMAN?

Devler Ligi’nde 18. kez finale yükselen Real Madrid, Borussia Dortmund karşısında kazanarak 15. kez kupaya sahip olmak istiyor.

Çeyrek finalde Atletico Madrid ve yarı finalde Paris Saint - Germain’i mağlup eden Dortmund ise Madrid karşısında kupaya ulaşmayı hedefliyor.

Dortmund ve Real Madrid’in kozlarını paylaşacağı Şampiyonlar Ligi finali 1 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

ARDA GÜLER VE SALİH ÖZCAN KARŞI KARŞIYA

Geçtiğimiz yaz transfer sezonunda Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler son haftalarda yakaladığı çıkışla dikkat çekti.

Şampiyonlar Ligi’nde henüz forma şansı bulamayan genç yıldız finalde Ancelotti’den forma şansı bekleyecek. Arda Güler, La Liga’da çıktığı 8 karşılaşmada toplam 255 dakika sahada kalırken 3 gol katkısı verdi.

Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan ise bu sezon Bundesliga’da 23 maçta süre alırken Şampiyonlar Ligi’nde ise 9 karşılaşmada sahaya çıktı.

İngiltere’de oynanacak Devler Ligi finalinde Arda Güler ve Salih Özcan karşı karşıya gelecek.

Sayfa Yükleniyor...