Şampiyonluğa çeyrek var

Bundesliga’nın 29. haftası lider Bayern Münih’i şampiyonluğa biraz daha yaklaştıran hafta oldu.

NTV Spor 21.04.2015 - 12:55
Şampiyonluğa çeyrek var
Hüseyin Özkök - Şampiyonlar Ligi'ndeki beklenmedik Porto yenilgisi ve ardından gelen Doktor Müller-Wohlfahrt'ın istifası ile sarsılan Bundesliga lideri, cumartesi günü Hoffenheim deplasmanında ciddi eksiklerine ve Guardiola'nın uyguladığı rotasyona rağmen 2-0 kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Pazar günü haftanın kapanış karşılaşmasında Avrupa Ligi'nde farklı Napoli yenilgisinin moral bozukluğu Schalke karşısında çıkan ve 1-1'lik beraberlikle 2 puan kaybeden Wolfsburg, böylece Bayern'in yolunu tamamen açmış oldu. Gelecek hafta sahasında Hertha Berlin ile oynayacak olan Bayern Münih, Wolfsburg'tan daha fazla puan topladığı takdirde şampiyonluğunu resmen ilan edecek. İki ekibin de üçer puan alması durumunda son 4 haftada Bayern'in tüm maçlarını kaybedip Wolfsburg'un kalan maçlarını kazanması ve Bayern ile arasındaki 31 gollük averaj farkını kapatması gerekecek.

29. hafta cuma akşamı oynanan Mönchengladbach'ın Frankfurt deplasmanında oynadığı müsabaka ile açıldı. Özellikle Frankfurt'un hem ligin en çok gol yiyen iki takımından biri hem de ligde en çok gol atan takımlardan biri olması yanında Mönchengladbach'ın son 8 maçında gol atması futbolseverlere karşılaşmanın bol gollü geçeceği izlenimini veriyordu. Ancak iki takım yenilmemeyi ön plana çıkartınca ortaya 0-0'lık bir sonuç çıktı. Gladbach, bu beraberlik sonrası takipçisi Leverkusen Hannover'i 4-0 yenerek 3 puan almasıyla averajla dördüncü sıraya geriledi. Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma anlamına gelen 3. sırayı ele geçiren Leverkusen, son galibiyetle birlikte üst üste yedinci zaferine ulaştı. Tayfun Korkut'un zor günler geçirdiği Hannover ise üst üste 13. maçından da galip gelemeden ayrıldı. Ancak son 3 sıradaki takımların kaybetmesi Hannover'in yerinde kalmasını sağladı. Ancak Tayfun Korkut'un durumu yine de daha zora girdi.

Jürgen Klopp Borussia Dortmund'u sezon sonunda bırakacağını açıklaması ile sarsılan Dortmund, üst üste alınan iki yenilgi sonrası sahasında zayıf Paderborn ile karşılaştı. Paderborn rakibine ilk yarıda dirense de Dortmund ikinci yarıdaki futbolu ile karşılaşmayı 3-0 kazandı. Dortmund kulübü maçın ertesi günü yaptığı resmi açıklama ile takımı gelecek sezondan itibaren 3 yıl boyunca Thomas Tuchel'in çalıştıracağını duyurdu. 

Haftanın 0-0 sona eren bir diğer karşılaşması olan Hertha Berlin-Köln müsabakası Bundesliga tarihinde yeni bir rekora imza atılan karşılaşma oldu. Bu sezon sekizinci kez 0-0 berabere kalan Köln, lig tarihinin bir sezonda en çok 0-0 berabere kalan takımı unvanını bitime daha 5 hafta olmasına karşın şimdiden eline geçirmiş oldu. Müsabakada alınan birer puan ise alt sıralardaki tüm takımların kaybetmesi nedeni ile kazanç olarak takımlara yansıdı.

Düşmeme mücadelesi veren takımlardan Freiburg'un üç haftalık yenilmezlik serisi sahasında aldığı Mainz yenilgisi ile sonlanırken altında yer alan takımların kaybetmesi nedeniyle avantajı kaybolmadı. Çok önemli bir 3 puan alan Mainz ise kendi altında yer alan tüm rakiplerin kayıplarıyla tehlike bölgesinden uzaklaşarak rahat bir nefes aldı.

Ligin dibinde bulunan Hamburg, hafta içinde teknik direktörlüğe getirdiği Brunno Labbadia ile çıktığı ilk karşılaşmada Kuzey derbisinde Werder Bremen'e 1-0 mağlup olarak 2. Lig'e biraz daha yaklaştı. Bu galibiyet Bremen'in lig tarihinde elde ettiği 500'üncü zafer olurken Kuzey ekibi bu rakama Bayern'den sonra ulaşan 2. takım olurken Avrupa Ligi iddiasını biraz daha kuvvetlendirdi. Hamburg'un hemen üzerinde yer alan bir diğer küme düşme adayı Stuttgart da Augsburg deplasmanında tutunamayarak haftayı puansız kapatan bir diğer takım oldu.

Sayfa Yükleniyor...