İngiltere'de Liverpool Türkiye'de Chelsea!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Premier Lig ekiplerinin hangi ülkede daha popüler olduğunu açıkladı. Yapılan çalışmaya göre İngiltere'de en çok taraftarı olan takım Liverpool, Türkiye'de ise Chelsea...

NTV Spor 22.04.2015 - 21:46
İngiltere'de Liverpool Türkiye'de Chelsea!

Twitter, kullanıcıları üzerinde yaptığı araştırmayla hangi kulübün hangi ülkede popüler olduğunu açıkladı. İngiltere Premier Ligi'nde bu sezon istenileni veremeyen Liverpool buna karşıon İngilltere'de en çok taraftarı olan kulüp oldu.

Arsenal, Londra ve ülkenin güney doğusunda en çok taraftar toplayan kulüp olurken, ezeli rakipleri Chelsea ve Tottenham'dan daha çok taraftarı olduğu ortaya çıktı.

Manchester şehrinde ise, Manchester United'ın ezeli rakibini geçerek şehirde daha popüler olduğu ortaya çıktı. United'ın ülke genelinde de City'den daha fazla taraftara sahip olduğu bildirildi.

Chelsea Batı Adaları'nda büyük bir taraftar desteğine sahipken, Newcastle, Sunderland, Hull City, Burnley, Stoke City, Aston Villa, Swansea ve Southampton gibi takımların kendi bölgelerinde önemli sayıda taraftarı bulunuyor.

Liverpool taraftar sayısında Ada'yı domine etmesine rağmen, Kırmızılar'ın global ölçekteki taraftar sayısı Ada'dakinden daha az.

Brendan Rodgers'ın ekibi Tayland, Norveç, İzlanda, Uruguay ve Avustralya'da çok büyük bir taraftar sayısına sahip, ancak Kırmızılar bu alanda Premier Lig'in diğer dev ekiplerinin ardından geliyor.

Asya'nın Tayland dışında kalan bölümlerini Manchester United domine ederken, Chelsea Malezya ve Hindistan'da, Arsenal ise Japonya, Güney Kore ve Filipinler'de en çok taraftara sahip olan takımlar olarak öne çıkıyor.

Sayfa Yükleniyor...