Arda atıldı Ronaldo rahatladı!

Real madrid, ezeli rakibi Atletico Madrid'i 8 maç sonra ilk kez yenerek, zor da olsa adını Şampiyonlar Ligi'nde bir kez daha yarı finale yazdırdı. Eflatun-beyazlıların galibiyetinde, Arda Turan'ın kırmızı kart görmesi kilit rol oynadı. İspanyol basınında, milli oyuncuya gösterilen kırmızı kartın ağır bir karar olduğu yorumları yapılıyor.

NTV Spor 23.04.2015 - 11:58
Arda atıldı Ronaldo rahatladı!

Real Madrid, geçen sezonki Şampiyonlar Ligi Finali'nden bu yana, Atletico Madrid'i hiç yenememişti. Çeyrek final rövanşında da her şey Atletico'nun istediği gibi gidiyordu. Ta ki hakem Arda Turan'a kırmızı kart gösterinceye kadar...

Teknik direktörü Diego Simeone'nin, Ronaldo'ya adam markajı yapmakla görevlendirdiği Arda, oyundan çıkıncaya dek; işini kusursuz şekilde yerine getirmişti. Kırmızı kart pozisyonundan sonra, Arda'nın kıskacından kurtulan Ronaldo, rakip yarı sahada daha rahat hareket etmeye başladı. Yıldız oyuncu, Real Madrid'e turu getiren golün de hazırlayıcısı oldu.

Real Madrid, Bale ve Benzema gibi hücum silahlarının yokluğunda ilk 11'de sahaya çıkan Chicarito'nun golüyle, Atletico'yu 8 maç sonra ilk kez yendi ve Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 5. kez yarı finale çıktı.

Madrid ekibi toplam 31 kez ile Avrupa kupaları tarihinin en çok yarı final gören takımı unvanını da eline geçirdi. Teknik direktör Carlo Ancelotti maç sonunda takımının performansından memnundu. Son derece temkinli oynadıklarını vurgulayan Ancelotti, Chicarito'ya özel bir paragraf açtı. Sezon boyunca hemen hemen hiç forma şansı bulamayan Meksikalı forvetin en zor anda kendisini kanıtladığını dile getiren Ancelotti, yarı finale yükseldikleri için çok mutlu olduklarını belirtti.

Kaleci Casillas ise Ancelotti'nin, Sergio Ramos'a orta sahada görev vermesinin turun kaderini belirlediğini vurguladı.

 

Sayfa Yükleniyor...