La Liga'da 33. hafta heyecanı!

La Liga'da gözler 33. haftaya çevrildi. Lider Barcelona’nın, derbide Espanyol'a konuk olacağı haftada, takipçisi Real Madrid, zorlu Celta Vigo deplasmanına çıkacak. 3. sıradaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Atletico Madrid ise Elche'yi ağırlayacak.

NTV Spor 24.04.2015 - 11:37
La Liga'da 33. hafta heyecanı!

La Liga'da artık son düzlüğe giriliyor. Bitime 6 hafta kala, lider Barcelona ile takipçisi Real Madrid arasında sadece 2 puan fark bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde, beklenenden çok daha rahat şekilde yarı final bileti alan Barcelona, aynı kentin takımı Espanyol ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Sezonun ilk yarısındaki maç Barcelona'nın 5-1 üstünlüğü ile sona ermişti. Karşılaşmada baskı Barcelona'nın üzerinde olacak. Zira orta sıralardaki Espanyol hem Avrupa kupalarına katılmaya hem de düşme hattına uzak.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında, Atletico Madrid ile son derece yıpratıcı bir maça çıkan Real Madrid ise haftayı zorlu Celta Vigo deplasmanında geçirecek. Eflatun-beyazlılarda Bale, Benzema ve Modric'in sakatlıkları, teknik direktör Ancelotti'yi endişelendiriyor. Arjantinli teknik direktör Eduardo Berizzo yönetiminde, kısıtlı kadrosuna karşın, etkileyici bir futbol oynayan Celta Vigo ise Real'in aksine çok rahat. Orta sıralarda bulunan mavi-beyazlılar, bu sezon evinde güçlü rakipler karşısında çok başarılı performanslar sergiledi. Balaidos stadında, Atletico Madrid'i 2-0 yenen Celta Vigo, Barcelona'yı da sonuna kadar zorlamış; ancak 1-0 yenilmek kurtulamamıştı.

Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Atletico Madrid ise Elche karşısına, 3. sıradaki yerini sağlamlaştırmak için çıkacak. Zira lider Barcelona'nın 9 puan gerisindeki Atletico'nun şampiyonluk şansı yok denecek kadar az. Bununla birlikte Simeone'nin öğrencileri, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma yolunda, avantajı elinde tutuyor. Atletico son 6 haftaya, 4. sıradaki Valencia'nın 4 puan, 5. sıradaki Sevilla'nın ise 6 puan önünde giriyor. Elche ise son haftalarda topladığı puanlarla, düşme hattı ile arasına 6 puanlık set çekmeyi başardı.

Sayfa Yükleniyor...