"Fenerbahçe için en doğrusu Kartal"

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile bir araya geldi. Süper Lig'de şampiyonluk favorisinin Fenerbahçe olduğunu belirten Alman teknik adam, meslektaşı ve eski çalışma arkadaşıyla ilgili övgü dolu ifadeler kullandı.

NTV Spor 24.04.2015 - 12:22
"Fenerbahçe için en doğrusu Kartal"

Joachim Löw, Türkiye'deki şampiyonluk adayının Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü İstanbul'a gelerek, Sarı lacivertlilerin teknik direktörü ve eski çalışma arkadaşı İsmail Kartal'ı ziyaret etti. Buluşma yazılı basında geniş yer buldu.

1998-1999 sezonunda Fenerbahçe'nin başında bulunan Löw, Kartal ile ilgili "Aramızdaki bağı hiçbir zaman koparmadık. Burada teknik direktör olması ve lider olmaları beni çok sevindiriyor. Favorim tabii ki Fenerbahçe. Şampiyon olamasalar bile kulüp için en doğru teknik direktörün İsmail Kartal olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Kartal'ın bilimselliğe çok önem verdiğini belirten Löw, aralarındaki bağın futbol felsefelerinin aynı olmasından kaynaklandığını söyledi.

Alman teknik adam, "2-3 sene önce buradaydım. İsmail Kartal bana kulüpteki gelişimi ve imkanları gösterdi. Dünya çapında standartlar yakalanmış. Benim zamanımdaki imkanlarla kıyaslanmaz bile. Bunların mimarı İsmail Kartal'dır" ifadelerini kullandı..

Joachim Löw, Dünya Kupası'nı kazanmalarının ardından hedeflerinin sorulması üzerine "Hedefler hiçbir zaman tükenmemeli. Yalnız bir kupa almak başarı değildir. Benim için başarı bir oyuncumu daha yukarılara çıkarmak, onların yıldız olduğunu görmektir. Futbol gibi, sizin de sürekli kendinizi yenilemeniz gerekir" dedi.

 

Sayfa Yükleniyor...