Final biletini hangileri alacak?

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final kuraları çekildi. Finale yükselmek için Barcelona ile Bayern Münih ve Juventus ile Real Madrid karşı karşıya gelecek.

NTV Spor 24.04.2015 - 14:15
Final biletini hangileri alacak?

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola, ilk kez resmi bir maçta, eski takımı Barcelona'ya karşı mücadele edecek.

Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde sporseverleri dev maçlar bekliyor. Final bileti almak için Barcelona ile Bayern Münih ve Juventus ile Real Madrid karşı karşıya gelecek.

Barcelona'ya tarihinin en parlak dönemini yaşatan Pep Guardiola, bu kez Bayern Münih'in başında, kendi yarattığı imparatorluğu yıkmaya çalışacak. Katalan teknik adam, ilk kez resmi bir maçta, eski takımı Barcelona'nın karşısına çıkacak. Barcelona'da geçirdiği 4 yılda, 2'si Şampiyonlar Ligi olmak üzere 14 kupa kazanan Guardiola'yı, özellikle Nou Camp'ta, duygusal yönü de ağır basan zor bir maç bekliyor. Guadiola'nın, Barcelona'daki oyun sistemini, Bayern'de uygulamaya çalışması, bir başka ilginç hikaye. Oyun stilleri birbirine çok benzeyen 2 takımın karşı karşıya geleceği eşleşmede kimin ağır basacağı şimdiden merak ediliyor. İstatistikler ve futbol tarihi ise Barcelona'yı çok zorlu bir görevin beklediğini söylüyor. Zira Katalan ekibi, bugüne dek Bayern Münih ile oynadığı 8 maçta sadece 1 kez kazanabildi. Bu maçların 5'ini Bayern Münih kazandı; 2'si berabere bitti. Bayern, 2012-13 sezonunda, o dönemde Guardiola'nın çalıştırdığı Barcelona'yı büyük bir hezimete uğratmıştı. Münih'teki ilk maçı 4-0 kazanan Alman ekibi, Nou Camp'ta da 3-0 galip gelmiş ve Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı yarı final zaferini elde etmişti. Bayern Münih, 1995-96 sezonunda, Katalan ekibini UEFA Kupası'nda da yarı finalde safdışı bırakmıştı. Bu dev eşleşmede 2 kardeş de farklı takımların başarısı için mücadele edecek. Zira Rafinha Alcantara, Barcelona forması giyerken, kardeşi Thiago, Bayern Münih'in önemli kozlarından biri olacak.

Finale çıkacak diğer takım ise Juventus - Real Madrid eşleşmesi sonucunda belli olacak. Geçen sezon Avrupa'nın 1 numaralı kupasını, toplamda 10. kez kazanan Real Madrid, Devler Ligi'nde şampiyonluk unvanını koruyan ilk takım olmayı hedefliyor. Eflatun-beyazlılar şampiyon olursa, teknik direktör Carlo Ancelotti de, bu en prestijli turnuvayı 4. kez kazanan ilk teknik adam olacak. 19 yıldır Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun hayallerini kuran Juventus ise 12 yıl aradan sonra ilk kez yarı final oynayacak. Juventus ile Real Madrid, 1998 Şampiyonlar Ligi finalinde de karşı karşıya gelmiş; kazanan İspanyol ekibi olmuştu. Bu maç dışında oynanan 3 eleme karşılaşmasında ise Juventus'un yüzü güldü. İtalyan ekibi son olarak 2003'te, Real Madrid'i yarı finalde elemeyi başarmış; ancak Old Trafford'daki finalde, Milan'a penaltı vuruşları sonucu kaybetmekten kurtulamamıştı.

Sayfa Yükleniyor...