Dortmund kupada finalde

NTV Spor'dan naklen yayınlanan maçta sarı-siyahlılar, Almanya Kupası'nda yarı finalde normal ve uzatma süresi 1-1 biten mücadelede Bayern Münih’i seri penaltı atışlarında 2-0 yenerek adını finale yazdırdı

NTV Spor 29.04.2015 - 00:25
Dortmund kupada finalde

Almanya Kupası'nda Borussia Dortmund, normal ve uzatma serisi 1-1 biten maçta Bayern Münih'i seri penaltı atışlarında 2-0 yenerek finale çıktı.

29. dakikada soldan ceza sahasına giren Lewandowski'nin ilk vuruşunda top direkten döndü. Pozisyonu takip eden Polonyalı forvet bu kez dar açıdan affetmedi ve eski takımı karşısında Bayern Münih'i 1-0 üstünlüğe taşıdı.

56'da Bernat'ın soldan pasında Lewandowski'nin şutu bu kez direkte patladı.

75'te Henrikh Mkhitaryan'ın soldan kale ağzına gönderdiği topu Aubameyang, kayarak filelerle buluşturdu.

83'te Bayern Münih kalecisi Neuer, Reus'un sert vuruşunda nefis bir refleksle gole izin vermedi.

90 dakikada eşitlik bozulmayınca uzatmaya geçildi.

83. dakikada oyuna giren Kevin Kampl, 108'de ikinci sarı karttan Borussia Dortmund'u 10 kişi bıraktı.

120 dakikada da gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Bayern'de ilk iki penaltıda ayağı kayan Lahm ve Xabi Alonso atışı gole çeviremezken, Borussia Dortmund'ta İlkay Gündoğan ve Sebastian Kehl ilk iki atışı gole çevirdi.

Bayern'de Mario Götze üçüncü vuruşu gole çeviremezken, Dortmund'ta üçüncü penaltıyı Mats Hummels kaçırdı. 4. penaltı için topun başına geçen kaleci Manuel Neuer de atışı üst direğe nişanladı.

Borussia Dortmund'ta kaleci Langerak, Bayern Münih karşısında dördüncü maçında da kaybetmedi.

Sakat Weidenfeller'in yerine kaleye geçen Langerak, daha önce 2010-11'de ligde deplasmanda 3-1, 2012'de 5-2 kazandıkları kupa ve 2014'te 2-0 kazandıkları Süper Kupa maçlarında 11'de başlamıştı.

Borussia Dortmund 8 kez kazandığı Almanya Kupası'nda 15. kez finalist oldu.

 

Sayfa Yükleniyor...