Bir Bielsa klasiği!

Marsilya Teknik Direktörü Marcelo Bielsa için kaçınılmaz son yaklaşıyor... Artık bir Bielsa klasiği olan engellenemez düşüş başladı ve bu kara delikten kurtulmanın imkanı yok gibi görünüyor. NTV Spor'da yayınlanan GOL Programı'nda Arjantinli teknik adamın kariyeri masaya yatırıldı.

NTV Spor 29.04.2015 - 13:21
Bir Bielsa klasiği!

Haberimize bir itirafla başlayalım... Biz haberciler, dosya haberlerin sonunu, "Ne olacağını bize zaman gösterecek" sözüyle bağlamayı çok severiz. Ancak sonra ne olduğuna pek bakmayız. Bu sefer bu hatayı yapmayacağız...

11 Ekim 2014 tarihli GOL programında yayınlanan Bielsa bandının, son cümlesi de kelimesi kelimesine şöyle, "Marcelo Bielsa'nın takımları hızlı başlar gerisini getiremez, klişesi doğru çıkacak mı bekleyip göreceğiz"...

Evet 6 ay bekledik. Ortaya çıkan sonuç Bielsa klasiği olarak değerlendirilebilir.

Ekim'de peş peşe 7 maç kazanan, sonrasında en yakın rakibine 7 puan fark atarak liderliğe oturan Bielsa'nın Marsilya'sı için Nisan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde şampiyonluk koca bir hayal, hedef 4.'lüğe tutunmak.

Daha önce 'El Loco' Bielsa'nın çalıştığı kulüplerle ilişkisini şöyle formülüze etmiştik; kötü bir başlangıç - hızlı bir çıkış - yatay bir seyir - futbolcuların ağır antrenmanlara isyanı - yönetimle sürtüşme - sıralamada aşağı iniş - İstiklal Marşı - Ve kapanış...

İşin ilginci Bielsa-Marsilya ilişkisi de aynı bu seyirde gerçekleşti. Sezon sonunda ayrılık kesin gibi görünüyor. Kadro darlığı ve gençliği, bütçe azlığı, yönetim tarafından yapılan istenmeyen transfer, en iyi oyuncunun Afrika Kupasına gitmesi oradan sakat dönmesi, bunlar Bielsa'nın mazaret hanesinde yazanlar.

Diğer tarafta ise her seferinde, her yeni kulübünde çok şey beklenen futbol filozofu "çılgın" Marcelo Bielsa'nın, klasik 3-3-3-1 düzeniyle, taraftarın ağzına bir tutam güzel futbol balı çaldıktan sonra müzeye bir kupa daha ekleyememesi... Yani futbol gerçekler var.

Kulüpler bazındaki son şampiyonluk 98'de Velez Sarsfield'la, milli takım bazında da 2004 Olimpiyat Oyunları'nda Atina'da.

Marcelo Bielsa'nın gerek taktik gerek disiplin gerekse de ikili ilişkilerdeki özgün tavrıyla sıradışı bir teknik adam olduğu bir gerçek.

Bizim size sorumuz ise şu; "Bielsa, 'futbol futbol içindir diyen' takıntılı ve romantik bir futbol filozofu mu, yoksa Avrupa'da hiç bir kulüp ona şimdiye kadar şampiyonluklara giden yolda gereken desteği ve bütçeyi vermedi mi?"...

Bu dosya da bir soru ile bitti ama karar sizin...

 

Sayfa Yükleniyor...