Gözü çifte şampiyonlukta!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Medicana Sivaspor'u 4-1 yenip, final yolunda dev bir adım eden Galatasaray'da, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Hedeflerinin her iki kulvarda da şampiyonluk olduğunu açıkladı.

NTV Spor 30.04.2015 - 23:04
Gözü çifte şampiyonlukta!

Maç sonrası taraftarın tribünlere çağırıp alkışladığı Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı futbolseverlere teşekkür ederken, "Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah onları mutlu etmeye devam ederdiz. Bugün bizim için önemli bir maçtı. İkinci maça avantajlı gidiyorduk ve evimizde avantaj elde ettik. Buradan iyi bir skorla ayrıldığımızı düşünüyorum ama ikinci maçta da ciddi ve dikkatli olmamız gerekir"  dedi.

Sözlerinin sonlarına doğru oyuncuların tebrik eden Hamzaoğlu, "Sivasspor'a da ikinci maçta başarılar diliyorum. Bu maçtan da iyi bir skorla ayrıldık ve takım olarak herkes en iyi şekilde idmanlarını yapıyor, çalışıyor. İnşallah her iki kullvarda da mutlu sona ulaşırız" ifadelerini kullandı.

Müsabaka sonrası basın toplantısında konuşan Hamza Hamzaoğlu, Medicana Sivasspor karşısında rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmek için sahaya çıktıklarını aktararak, "Rövanş maçına daha rahat gidebilmeyi istiyorduk ve bunu başardık. Tabi ki hiçbir şeyin garantisi yok. İkinci maça da aynı ciddiyetle hazırlanıp, orada iyi oynamamız gerekecek" dedi.

Medicana Sivasspor'un iyi bir takım olduğunu aktaran Hamzaoğlu, "Maçta iyi oynadılar ve ilk golü bularak öne de geçtiler ama sonrasında toparlanmasını bildik. Beraberlik golüyle moral bulduk ve devamını getirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Hamza Hamzaoğlu, Semih Kaya'nın Medicana Sivasspor maçındaki performansıyla ilgili olarak, "Performansından memnunum ve aramıza döndü. Allah ona bir daha sakatlık göstermesin. Oyunda iyiydi. Chedjou, Akhisar Belediyespor maçında cezalı ve Semih Kaya-Hakan Balta ikilisiyle oynayacağız" derken, cezalı olan Melo'nun yerine oynayacak ismi ise henüz belirlemediğini vurguladı.

"SON BÖLÜMDEKİ RAHATLIK BENİ RAHATSIZ ETTİ"
Sarı-kırmızılı teknik adam, maçta skoru 4-1'e getirmelerinin ardından sahada oyuncularının bir rahatlık gösterdiğini aktarırken, bu durumun ise kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

"Sonlara doğru ofansta ve defansta rahattık. Bu rahatlık da beni rahatsız etti" ifadelerini kullanan Hamzaoğlu, "Rakip rahat bir şekilde ceza sahamıza kadar geldi. Bunlara müsaade etmememiz gerekiyor. Girdiğimiz pozisyonları da bu kadar cömertçe harcamamalıyız. Aramızda bunları konuşacağız çünkü futbolun affı yok. Futbol, bu şekilde davranışları kabul etmez. Biraz daha ciddi olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"BRUMA'YI SABIRLA BEKLİYORUZ"
Hamzaoğlu, Portekizli genç oyuncu Bruma'nın bir türlü beklenen patlamayı yapamadığı ve kendisinin bu konuda ne düşündüğü yönündeki bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Biz de onu sabırla bekliyoruz. İnşallah bir gün beklentileri tam olarak karşılayacak ve o çizgiyi geçecek. Bazı alışkanlıklar var ve bunlardan vazgeçmek kolay değil. Zaman içinde herkesin beklediği Bruma'yı sahada göreceğiz. Her ne kadar sonuca direkt olarak etki etmese de yaptığı işlerle takımın önemli bir yükünü taşıyor. Hem hücumda hem de savunmada iyi işler yapıyor. Takıma faydalı bir oyuncu. Biz de gol vuruşlarını, asistlerini geliştirmesini bekliyoruz ve inşallah o kademeye çıkacak."

SERGEN YALÇIN AÇIKLAMALARI
Sarı-kırmızılı teknik adam, Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın hakem yönetimine eleştirilerinin aktarılması üzerine, bu konuda fazla bir şey söyleyemeyeceğini dile getirdi.

Sergen Yalçın'ın görüşlerine yorum yapmasının doğru olmayacağını anlatan Hamzaoğlu, "O taraftan baktığınızda bazı şeyler bu şekilde görülebiliyor. Benim sadece son pozisyonda bir tereddüdüm vardı, penaltı olup olmadığıyla ilgili. Hakemler hatalar yapabiliyor. Bu hatalar bazen aleyhimize, bazen de lehimize olabiliyor. Ben de Anadolu takımlarında çok çalıştım. Hakemlerden şikayet etmek bizleri bir yere götürmüyor. Çalışmaya devam etmek gerekiyor. Onların da insan olduğunu unutmamak gerekli." şeklinde görüş belirtti.

Öte yandan, karşılaşmada 1-1'lik eşitliği sağlayan golü atan Sabri Sarıoğu'na da değinen Hamzaoğlu, "Sabri yıllarca hücumcu bek olarak oynadı ve her topta hücumu düşünüyor. Bazı pozisyonlarda geride kalması, daha az ama etkili çıkması gerekiyor. Bunları kendisiyle konuşuyorum. Bugün önceki maçlara göre daha kontrollü oynadı. Kendisi bizim için önemli bir güç. Tecrübesi ve sahadaki dinamizmi bize güç katıyor. Golü de güzeldi. Sol ayakla atması daha da güzeldi. Önemli olan golden ziyade yaptığı işler" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...