"Alper, küçük diye takımdan gönderiliyordu"

Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, Eskişehirspor'u çalıştırdığı dönemde Alper Potuk'u A takıma aldığını ancak kulüp başkanının 'Ya şu küçük çocuğu gönderelim gitsin. Bunun burada oynama şansı yok' dediğini anlattı.

NTV Spor 04.05.2015 - 18:09
"Alper, küçük diye takımdan gönderiliyordu"

Çalımbay, Toros Üniversitesi'nde katıldığı söyleşide, hayatının zorluklarla geçtiğini ancak şu anki durumundan mutlu olduğunu belirtti.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Çalımbay, şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ve Galatasaray ile yapacakları maçlarda puan almak için sahaya çıkacaklarını söyledi.

Çalımbay, futbolculuğunda Beşiktaş'tan başka bir takıma neden gitmediğine yönelik soruyu şöyle yanıtladı:

"Beşiktaş'tan ayrılmanız için ya ondan daha büyük bir takım ya da yabancı bir takım olması gerekiyor. Bana büyük teklif de geldi, hem de Türkiye'den. Şimdi onu açıklamamız doğru olmaz. Kaptanı olduğum takımdan ayrılmak istemediğimi ve teşekkür ettiğimi söyledim. Dünya karmasında oynadıktan sonra Fransa'dan bir teklif geldi. Ben, 'Beşiktaş'ta başladım, Beşiktaş'ta bırakmak istiyorum dedim."

"YA ŞU KÜÇÜK ÇOCUĞU GÖNDERELİM GİTSİN"
Çalımbay, genç oyuncuların önünün neden açılmadığı şeklindeki soru üzerine, "Biz genç arkadaşların önünü açıyoruz. Bizim en büyük özelliklerimizden bir bu. Yeter ki alttan bir oyuncu çıksın. O oyuncunun ne zorluklar yaşadığını geçmiş tecrübelerimizden biliyoruz. Bir örnek vereyim, aslında böyle örnekleri hiç vermek istemiyorum. Fenerbahçe'de Alper Potuk oynuyor. Eskişehirspor döneminde, Alper Potuk'u A takıma aldık. Başkan bana 'Ya şu küçük çocuğu gönderelim gitsin. Bunun burada oynama şansı yok' dedi. Çocuğa o zaman bir milyar harçlık bile zor alıyorduk başkandan. Şimdi o çocuğu biz yetiştirdik, oynattık. Belki 10 milyona, belki daha fazlasına sattılar, hem de sıfırdan gelen bir oyuncuyu. İyi oyuncu olduğu zaman alıyoruz. O yüzden altyapıdan çıkarsa ve iyiyse alıp oynatıyoruz" dedi.

Transfer teklifi alıp almadığının sorulduğu Çalımbay, "İki hafta önce bir teklif geldi bana. Şu anda istedikleri için Mersin İdmanyurdu Kulübü izin vermedi. O yüzden olmadı yani" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...