'Satılmış Futbol'!

Pazartesi gecesi ARD’de yayınlanan “Satılmış Futbol” programında üç FIFA İcra Kurulu üyesi 2022 için Katar’a oy vermeleri karşılığında 1.5 milyon dolar almakla suçlandı.

NTV Spor 05.05.2015 - 17:31
'Satılmış Futbol'!

Alman kanalı ARD'de “Satılmış Futbol” adıyla yayınlanan programda şok iddialarda bulunuldu. Katar'ın 2022 Dünya Kupası adaylığı medya yetkilisi Phaedra Almajid, 2010'da Angola'daki toplantıda Katar'dan rüşvet alan FIFA İcra Kurulu üyelerinin isimlerini açıkladı.

Almajid, Kamerunlu Issa Hayatou, Fildişili Jacques Anouma ve Nijeryalı Amos Adamu'nun kişi başı 1.5 milyon dolar rüşvet karşılığında 2022 için Katar'ı desteklediklerini öne sürdü.

Almajid, üç FIFA yetkilisine önce birer milyon dolar önerildiğini ama bu rakam az bulununca 1.5 milyon dolara çıkıldığını anlattı. Suçlanan isimlerden Hayatou halen FIFA İcra Kurulu'nun en kıdemli asbaşkanı; Anouma da hala İcra Kurulu üyesi. Adamu ise daha önceden ceza alıp uzaklaştırılmıştı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, iddialar için “İğrenç suçlamalar” derken ARD kanalını suçladı. Anouma, konuyu öğrendikten sonra ARD'ye konuşmayı reddederken Adamu hiç Angola'ya gitmediğini söyledi. Ancak bu savunması fotoğraflarla çürütüldü.

Sayfa Yükleniyor...