Messi'yi geride bıraktı!

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid'in İtalya'da Juventus'a kaybettiği mücadelede takımının tek golünü kaydeden Cristiano Ronaldo, Devler Ligi kariyerinde 76 gole ulaşarak Lionel Messi'yi geride bıraktı.

NTV Spor 06.05.2015 - 09:25
Messi'yi geride bıraktı!

Juventus'a 2-1 yenildikleri Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinin ilk ayağında fileleri havalandıran Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, turnuva kariyerinde 76 gole ulaşarak Arjantinli Lionel Messi'yi geçti.

Daha önce, Raul Gonzalez'in 71 gollük rekorunu ilk kıran isim Messi olurken, bu akşam Bayern Münih'i konuk edecek olan Barcelona'da, 75 gollü Arjantinli'nin, Ronaldo'yu yakalama ve de geçme şansı bulunuyor.

Cristiano Ronaldo geçtiğimiz sezon Madrid ekibinin 10. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda da büyük katkı sağlamış ve 11 maçta 17 golle, bir Devler Ligi sezonunda en çok gol atan isim olmuştu. Ronaldo aynı sezonda, grup maçları tarihinin de 9 golle en golcü oyuncusu olmuştu.

İleriye bakıldığında Şampiyonlar Ligi'nin en golcü ismi olma konusunda Messi'nin biraz daha şanslı göründüğü söylenebilir çünkü Arjantinli yıldız ezeli rakibinden 3 yaş daha küçük.

KULÜP TARİHİNİN EN GOLCÜ 2. OYUNCUSU!
Ayrıca Ronaldo, Devler Ligi'nde bu sezon 9. kez fileleri havalandırarak, Shakhtar Donetskli Luiz Adriano'yu da yakaladı. Eflatun-beyazlılara 2009 yılında transfer olan Ronaldo, sadece 6 yılda, kulüp tarihinin en golcü 2. oyuncusu olmayı da başardı. Portekizli oyuncu, Juventus karşısında, Real Madrid kariyerinin 307'inci golüne ulaşarak, efsanevi Alfredo di Stefano'yu yakaladı. Ronaldo'nun kulüp tarihine geçeceği gün de çok uzakta değil. Zira yıldız oyuncu 17 gol daha atarsa, 323 golle rekoru elinde tutan Raul'ü de geride bırakacak.

Sayfa Yükleniyor...