En ağır cezalar onlara!

UEFA, Finansal kriterlere uymadığı gerekçesiyle 10 kulübe para ve kadro kısıtlaması cezaları verdi. Inter ve Roma; en ağır cezalara çarptırılan kulüpler oldu.

NTV Spor 09.05.2015 - 11:44
En ağır cezalar onlara!

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi, Mali Fair-play şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle açtığı soruşturmayı tamamladı.

Türkiye'den Beşiktaş ve Karabükspor'un da ceza aldığı soruşturma sonucunda en ağır yaptırım Roberto Mancini'nin başında olduğu Inter kulübüne uygulanacak. 20 milyon euro'luk cezaya çarptırılan Inter, bu rakamın 6 milyon euro'luk tutarını en kısa sürede ödemek zorunda. Mavi-siyahlılar, UEFA ile yaptığı uyumluluk anlaşmasına sadık kalmadığı takdirde geriye kalan tutarı da kasasından çıkarmak zorunda kalacak.

Bununla birlikte Inter, Avrupa kupalarına katıldığında 25 yerine 21 kişilik kadro bildirebilecek.

UEFA'nın cezalarından Inter'in yanı sıra İtalya'nın bir diğer önde gelen kulüplerinden Roma da nasibini aldı. Başkent ekibi, Finansal Fair-Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle 6 milyon euro para cezasına çarptırıldı. Roma bu tutarın 2 milyon euro'luk bölümünü ödeyecek. Kalan tutar ise; Roma'nın UEFA ile yaptığı anlaşmaya uymaması halinde geçerlilik kazanacak. Bununla birlikte Roma, UEFA'ya 25 yerine 22 kişilik kadro bildirilebilecek.

Inter ve Roma gibi Monaco da UEFA Finansal Fair-Play kriterlerine takıldı. 13 milyon euro ceza alan kırmızı-beyazlılar, bu tutarın 3 milyon euro'sunu ödeyecek. Geri kalan meblağ ise; Monaco'nun ilerleyen dönemde mali kriterlere uyum göstermesi halinde iptal olabilecek. UEFA ayrıca,, Monaco'ya da kadro kısıtlaması getirdi; kırmızı-beyazlılar Avrupa kupalarında 22 kişilik kadroyla mücadele edecek. UEFA; Inter, Roma ve Monaco'nun yanı sıra Sporting Lizbon, Spartak Moskova, Krasnodar, Rostov ve CSKA Sofya kulüplerini de çeşitli cezalara çarptırdı.

Sayfa Yükleniyor...