Trabzonspor'dan kritik galibiyet!

Trabzonspor’dan kritik galibiyet! Spor Toto Süper Lig’de Çaykur Rizespor’a konuk olan Trabzonspor, Salih Dursun ve Deniz Yılmaz’ın golleriyle rakibini 2-0 mağlup etti. Ligde 2 hafta aradan sonra kazanan bordo mavililer Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir deplasmanı kayıpsız geçti.

NTV Spor 10.05.2015 - 17:54
Trabzonspor'dan kritik galibiyet!

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı.

Trabzonspor, Salih Dursun ve Deniz Yılmaz'ın golleriyle Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti ve ligdeki 2 maçlık galibiyet özlemine son verdi. Puanını 50'ye çıkaran bordo mavililer Avrupa kupalarına katılma yolunda zorulu bir deplasmanı geride bıraktı. Sahadan puansız ayrılan Çaykur Rizespor ise 28 puanda kaldı.

Trabzonspor 28. dakikada Salih Dursun'un kaydettiği gol ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici altıpas gerisine ortasını yaptı. O noktada iyi yükselen Salih Dursun Ousmane Viera'nın yanından kafa vuruşunu yaptı ve direğe de çarpan top ağlarla buluşuyor.

İlk devrenin kalan bölümüde başka gol olmazken, Trabzonspor ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci devresinde Trabzonspor daha kontrollü bir oyun sergilerken, Çaykur Rizespor daha fazla risk alarak bordo mavililerin kalesine geldi.

Çaykur Rizespor, 80. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ludovic Sylvestre arka direğe ortasını yaptı. O noktada bulunan Leonard Kweuke kafa vuruşunu yaptı, ancak top kale direğine çarptıktan sonra oyun alanına geri döndü.

Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra Çaykur Rizespor çok net bir gol pozisyonu daha yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Ludovic Obraniak altıpasın arka tarafına ortasını yaptı. Leonard Kweuke'nin kafa vuruşunda  kaleci Hakan Arıkan çizgi üzerinde iyi uzanarak topu çelmeyi başarıyor.

Ev sahibi takımın savunmada verdiği açıkları iyi değerlendiren Trabzonspor, 85. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Ceza yayı gerisinde topa sahip olan Mehmet Ekici'nin yere düşerken sol dizine çarpan top Deniz Yılmaz'a geldi. Altıpas önünde topla buluşan Deniz Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kalır kalmaz sol ayağı ile şutunu çekti ve skoru 2-0 yaptı.

Kalan sürede başka gol olmazken, Trabzonspor sahadan 2-0 galip ayrılıp hanesine 3 puan yazdırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR
10. dakikada Cardozo'nun pasında, ceza yayı yakınındaki Özer Hurmacı'nın yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
     
11. dakikada Mehmet Ekici'nin pasında, sağ çaprazda rakiplerinden sıyrılan Erkan Zengin'in sert şutunda, top kaleci Serkan Kırıntılı'dan döndü. Dönen topu Mehmet Ekici, kaleye gönderdi ancak savunma ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
     
13. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza alanı dışından sert şutunda, savunmadan seken topu arka direkte Medjani kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

15. dakikada soldan ilerleyen Holosko'nun pasında Kweuke topu yakın mesafede sağ çaprazındaki Sercan Kaya'nın önüne bıraktı. Bu futbolcu kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta gönderdi.

20. dakikada Holosko'nun pasında, yakın mesafedeki Deniz Kadah'ın şutunda kaleci Hakan Arıkan topu çeldi. Dönen topu Sercan Kaya, aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi ancak Hakan bir kez daha topa sahip olarak tehlikeyi önledi.

28. dakikada Trabzonspor öne geçti. Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Salih Dursun'un kafa vuruşunda, üst direğe çarpan top filelerle buluştu: 0-1
     
43. dakikada sağdan ceza alanına giren Özer Hurmacı'nın pasında, uygun durumdaki Cardozo'nun yerden şutunda, top az farkla auta gitti.
     
45. dakikada Özer Hurmacı'nın pasında, yakın mesafede sağ çarpazda kaleci Serkan Kırıntılı ile karşı karşıya kalan Mehmet Ekici'nin şutunda, top Serkan'dan döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Sayfa Yükleniyor...