Arkasında sağlam '1'i var!

Galatasaray, şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajı kayıpsız geride bıraktı... Aslan, Mersin deplasmanında Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 kazanırken, galibiyetin başrolünde ise yaptığı muhteşem kurtarışlarla kalesinde devleşen Fernando Muslera vardı.

NTV Spor 12.05.2015 - 21:37
Arkasında sağlam '1'i var!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftaya lider giriyor...

Sarı-kırmızılılar, Mersin İdman Yurdu'nu deplasmanda Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda çok kritik bir virajı daha geride bıraktı. Aslan, son 4 maçında 3. kez 1-0'lık skorlarla galip gelirken, bu kez 3 puanın kahramanı kalesinde devleşen Fernando Muslera oldu.

Uruguaylı kaleci, Mersin'deki performansının yanısıra, 4 maçtır kalesini gole kapatmayı başardı ancak son anlarda gördüğü sarı kartla Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düştü.

Ligde 70 puana yükselen Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Rizespor maçları öncesi liderliğini sürdürdü.

Mersin'de ev sahibi takım maça hızlı başladı. Taraftarının da desteğini arkasına alan Mersin İdman Yurdu'nda Nakoulma, Welliton'un ara pasıyla savunmanın arkasına sarktı. Sol taraftan dar açıdan direkt olarak kaleyi düşünen Burkina Faso'lu oyuncu, Muslera'yı geçemedi.

Galatasaray, ilk 15 dakikalık bölümün ardından oyundaki dengeyi kurdu. Duran toplarla da Mersin İdman Yurdu kalesinde etkili olan Sarı-kırmızılılar, gole 15'te yaklaştı. Wesley Sneijder'in yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruş, kaleci Muammer'den sekip, direğe de çarparak kornere çıktı.

Bu pozisyonun devamında Galatasaray'ın golü geldi. Sağ taraftan Emre Çolak'ın pasıyla topla buluşan Yasin Öztekin, şık bir hareketle Servet Çetin'i geçti. Sağ çaprazdan kale sahasına girerek çok sert vurdu ve takımını Mersin'de 16. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Galatasaray, golden sonra da oyunun hakimiyetini ele geçiremedi. Kalesinde pozisyon vermeye devam eden Sarı-kırmızılılarda, ilk devrenin yıldızı Muslera oldu.

Önce 24. dakikada Ricardo Pedriel, sağ çaprazda karşı karşıya kaldı ve çok sert vurdu. İlk pozisyonda bu topu kurtaran Muslera, dönüşünde Gökçek Vederson'a çarpıp filelere gitmek üzere olan topu da muhteşem bir refleksle kornere çeldi.

Dakikalar 32'yi gösterdiğinde ise ev sahibi, yine yüzde yüzlük bir pozisyonda Muslera'ya takıldı. Pedriel'in kafayla indirdiği topla, kale sahası içinde buluşan Oktay Delibalta, ilk vuruşta Muslera'yı geçemezken, tamamlamak istedi ancak bu topu da yandan auta gönderdi.

Galatasaray, Mersin'de soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıda Sarı-kırmızılılar, oyunu daha çok kendi sahasında kabul ederek, hızlı ataklarla 2. golü aradı. Ancak maçın temposu oldukça düşüktü. İki takım da 65. dakikaya kadar gol pozisyonu bulmakta zorlandı.

Galatasaray, 66. dakikada kontra ataktan çok net bir fırsat yakaladı. Wesley Sneijder, uzun bir masefeyi top sürerek geçtikten sonra kaleyi denedi, Mersin savunmasına çarpan top Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Burak'ın tek vuruşu ise direğin hemen yanından auta gitti.

Mersin İdman Yurdu, beraberlik golüne 78'te çok yaklaştı. Ricardo Pedriel, sağ taraftan girdi ve arka taraftaki Prejuce Nakoulma'ya bıraktı. Nakoulma da tek vuruşla ağlara göndermek istedi ancak direğin dibinden auta gitti.

Kalan dakikalarda gol olmadı ve Galatasaray sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak son 3 haftaya girilirken liderliğini sürdürdü.

Mersin İdman Yurdu: 0 - Galatasaray: 1
Stat: Mersin
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Çimen
Mersin İdman Yurdu: Muammer Yıldırım, Serkan Balcı, Mitrovic, Servet Çetin, Vederson, Murat Ceylan (Dk. Efe Halil Özarslan), Khalili (Dk. 72 Futacs), Nakoulma, Oktay Delibalta, Pedriel (Dk. 79 Tita), Welliton
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Melo, Yasin Öztekin (Dk. 82 Umut Bulut), Emre Çolak (Dk. 60 Olcay Adın), Sneijder (Dk. 90+3 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz
Gol: Dk. 16 Yasin Öztekin (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 23 Oktay Delibalta, Dk. 73 Vederson (Mersin İdman Yurdu), Dk. 45 Hakan Balta, Dk. 63 Melo, Dk. 86 Sneijder Dk. 90+2 Muslera (Galatasaray)

Sayfa Yükleniyor...