Barcelona'dan rekor!

Bayern Münih engelini geçen Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez final oynayacak. Katalan ekibi, Avrupa Kupaları’nda 18. kez finale çıkarak tüm zamanların rekorunu da eline geçirdi.

NTV Spor 13.05.2015 - 11:09
Barcelona'dan rekor!

Barcelona için sorunlu başlayan sezon, rüya gibi bir sonla noktalanmak üzere. Katalan ekibi, La Liga'da şampiyonluğa sadece 1 galibiyet uzakta. İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise final oynayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ni 2006, 2009 ve 2011'de kazanan Barcelona, Bayern Münih'i eleyerek, 4. kez finale çıktı. Katalan ekibi, Avrupa Kupaları'nda 18. kez finale çıkarak tüm zamanların rekorunu da eline geçirdi.

Barcelona'nın başarısında Messi, Neymar ve Suarez'den oluşan hücum hattı büyük pay sahibi. Bu 3 oyuncu, bu sezon toplam 114 kez fileleri havalandırdı. Messi'nin 53, Neymar'ın 37, Suarez'in ise 24 golü bulunuyor.

Bayern Münih ise turu çevirmek için elinden geleni yaptı ama rakibini elemeyi başaramadı. İlk maçta kaleyi tutan şutu olmayan Alman ekibi, rövanşta 19 gol girişiminde bulundu. Bayern Münih, son olarak 2008'de Schalke ile oynadığı maçta rakip kaleyi bu kadar fazla şut çekmişti. Sezon başında Borussia Dortmund'dan transfer edilen Robert Lewandowski de, ne kadar özel bir forvet olduğunu, dün gece attığı gol ile bir kez daha gösterdi.

Lewandowski, 2012-13 sezonundan beri, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun ardından, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en golcü ismi. Polonyalı oyuncu bu süreçte 22 kez fileleri havalandırdı.

Sayfa Yükleniyor...