Avrupa Ligi'nde finalistler belli oluyor

Şampiyonlar Ligi'nin ardından UEFA Avrupa Ligi'nde de finalistler bu akşam belli oluyor. Sevilla, 3-0'lık galibiyetin rövanşında Fiorentina'ya konuk olurken, ilk maçı 1-1 biten Dnipro-Napoli eşleşmesi nefesleri kesecek. Dnipro ile Napoli arasındaki UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçını 22.05'ten itibaren NTV ve NTVSpor.net'ten naklen izleyebilirsiniz.

NTV Spor 14.05.2015 - 11:58
Avrupa Ligi'nde finalistler belli oluyor

Evgen Seleznev'in 81. dakikada attığı golle Napoli deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen Dnipro, tarihi bir maça çıkıyor.

Düşük bütçeli kadrosuna karşın, Ukrayna Milli Takımı'nda da forma giyen Konoplyanka önderliğinde yarı finale dek gelen mavi-beyazlı ekip; Napoli'yi elemeyi başarırsa tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası'nda final maçına çıkmaya hak kazanacak. Ukrayna'daki iç karışıklık nedeniyle maçlarını başkent Kiev'de oynayan Dnipro, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı son 4 iç saha maçını da gol yemeden kazanmasını bildi.

İlk maçta 19 şut ve 14 korner kullanmasına ve Dnipro'ya göre çok daha etkili oynamasına karşın sahadan 1-1 beraberlikle ayrılan Napolı ise; 1988-1989 sezonundan bu yana ilk kez Avrupa Kupası'nda final biletini kovalıyor. Avrupa'da 10 maçtır yenilmeyen İtalyan ekibinde teknik direktör Rafael Benitez, Higuain, Hamsik ve Callejon gibi hücum oyuncularına güveniyor.

UEFA Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Sevilla ise; unvanını korumak adına Fiorentına deplasmanına konuk olacak. Sanchez Pizjuan'da oynanan ilk maçı 3-0 kazanan Sevilla'nın final yolunda çok ciddi bir avantajı bulunuyor. Aleix Vidal'in 2 gol attığı, diğer golün de asistini yaptığı karşılaşmada elde ettiği farklı sonuçla final kapısını aralayan İspanyol ekibinin teknik direktörü Unai Emery, skor avantajını düşünmemeleri gerektiğini ifade etti. Fiorentina Teknk Direktörü Vincenzo Montella ise; finale çıkmak için gollerle birlikte biraz da şansa ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...