Özür dilediler

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun, sniper ile hedefe konulduğu bir fotoğrafı kapağına taşıyan gazete, yaptığı açıklamayla sarı lacivertli kulüpten ve futbolcudan özür diledi.

NTV Spor 18.05.2015 - 11:13
Özür dilediler

Mersin İdman Yurdu maçında basın tribünündeki yerel gazete başta Emre Belözoğlu olmak üzere birçok kişinin tepkisini çekmişti. Maçtan sonra Genel Sekreter Mahmut Uslu da gazetenin yöneticileriyle görüşmüş ve durumu eleştirmişti.

Gazete yetkililerinin araya girmesi uzerine bu sabah araya aracılar girdi ve gazete ile Emre arasında anlaşma sağlandı. Emre'den özür dileyen ve kötü niyetleri olmadığını belirten gazete yetkilileri tecrübeli oyuncudan da ılımlı bir cevap aldıklarını belirttiler. Tecrübeli oyuncu maçtan sonra konunun peşini bırakmayacağını belirtse de dava açmaktan vazgeçmiş görünüyor.

Konu üzerine yerel gazete de bir özür açıklaması yaptı. Açıklama şu şekilde:

"Mersin İdman Yurdu-Fenerbahçe karşılaşmasında Fenerbahçe camiasını ve Emre Belözoğlu'nu derinden üzen ve infial yaratan olay bizleri de aynı biçimde üzüntüye sevk etmiştir.

Haftalık yayın yapan gazetemizin birinci sayfasında yapılan tasarımda Emre Belözoğlu'nun hedef alındığı ve şiddete teşvik ettiği yönünde yaygın basında çıkan haberler bizleri büyük bir şaşkınlığa sevk etmiş ve derinden yaralamıştır. Bu haberin yapılış amacında hiçbir şekilde Fenerbahçe camiasını ve Emre Belözoğlu'nu spor kamuoyu önünde hedef haline getirmek ve küçük düşürme fikri asla olmamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü, bu ülkenin en değerli kulüplerinden, Emre Belözoğlu da en değerli oyuncularından biridir. Bu sayfa tasarımında kullanılan silahın şiddete ve suça teşvik kapsamında algılanmaması için üzerine oyuncak ibaresi koyulmuş, Emre  Belözoğlu'nun da hedefe konulmasındaki amaç da fotoğraftaki duruş şeklinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca Emre Belözoğlu'nun tercih edilmesindeki en büyük etken de bu takımın kaptanı ve en değerli oyuncularından biri olmasıdır. Nitekim maçın son saniyesinde attığı gol de bu değerini ve önemini kanıtlar niteliktedir.

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yaşanılan sürecin sıkıntılı olması gazetemizin birinci sayfasının farklı algılanması ve yorumlanmasına neden olmuş, yaygın basın için her zamanki gibi son derece popülist bir yaklaşımla değerlendirilmiştir. Ve bu değerlendirme, gazetemiz için bir linç kampanyasına dönüşmüştür.

Yaşanan bu tatsız gelişmelere neden olduğumuz için Fenerbahçe Spor Kulübü ve Emre Belözoğlu'ndan özür diler, niyetimizin asla kişi ve kurumları zor duruma düşürmek ve hedef haline getirmek olmadığını bilmenizi isteriz."

Sayfa Yükleniyor...