Zirvedekilere dağıttı diptekilerle toparladı

Galatasaray, ligde ilk 6’daki takımlarla oynadığı maçlarda 16 puan kaybetti; Fenerbahçe 9’da kaldı. Ama son 6 takıma Galatasaray 3, Fenerbahçe 8 puan verdi.

NTV Spor 20.05.2015 - 23:17
Zirvedekilere dağıttı diptekilerle toparladı

Spor Toto Süper Lig'de finale iki kaldı. Lider Galatasaray, son iki haftaya Fenerbahçe'nin üç puan önünde girdi. Beşiktaş ise son üç maçta 7 puan kaybedince şampiyonluk iddiasını yitirdi. Bu üç takımın puan kayıpları incelendiğinde, Galatasaray'ın ligin üst sıralarındaki takımlara çok daha fazla puan kaybettiği, bunu diğer maçlarda telafi ettiği görülüyor. Galatasaray, ilk 6'daki takımlarla (Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Bursa, Trabzon) oynadığı 9 maçta 27 puanın 11'ini alırken 16 puan kaybetti. Fenerbahçe 9 maçta sadece 9, Beşiktaş ise 9 maçta 11 puan (9'u Fenerbahçe ve Galatasaray'a) yitirdi. Zirvedeki üçlünün ligin dibindeki 6 takıma (Erciyes, Karabük, Balıkesir, Rize, Akhisar ve Sivas) karşı performanslarına bakıldığında Galatasaray'ın 11 maçta (Rize ile bir maçı daha var) 3 puan, Fenerbahçe'nin 12 maçta 8, Beşiktaş'ın 12 maçta 9 puan kaybettikleri görülüyor.

iPad'iniz gazetesiz kalmasın! NTV Spor eXpress'i tabletinize İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Android için beklemeyin! Siz neredeyseniz gazeteniz orada! Android uygulamasını İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN!

BİR BAYERN'E GEÇİLDİ
Avrupa'nın önde gelen liglerinde lider (veya şampiyonların) ilk 6'dakilere karşı performanslarına bakıldığında, Galatasaray'dan fazla sadece Bayern Münih'in puan kaybettiği görülüyor. Ama onların kayıpları içinde iki mağlubiyet şampiyonluğu garantiledikten sonraki üç maçlık yenilgi serisinde geldi. Bayern'in şampiyonluk sonrası rehaveti olması Avrupa'nın önde gelen 10 liginde ilk 6'ya en çok puan kaybeden lider Galatasaray çıkabilirdi. Play-off oynanan Belçika'da normal sezon lideri Brugge, sezon içinde ilk 6'ya 10 maçta 14, play-off'ta liderliğe yükselen Gent ise normal sezonda 10 maçta 15 puan kaybetmişlerdi. Yani onların ilk 6'ya kayıpları da Galatasaray'dan azdı.


Sayfa Yükleniyor...