Beşiktaş'a kötü haber!

Üç gün önce FFP kurallarında esneklikten bahseden UEFA Başkanı Platini, dün "Yapılmış anlaşmalar, tüm kısıtlamalar bundan etkilenmeyecek" diye konuştu.

NTV Spor 21.05.2015 - 17:38
Beşiktaş'a kötü haber!

UEFA Başkanı Michel Platini, hafta başında RTL'ye “Finansal fair play'de yumuşamaya gidebiliriz. Haziran'da bu yönde bir karar çıkabilir” açıklamasını yapmıştı. Bu ifade, UEFA ile finansal fair play yaptırımları hakkında anlaşmaya varmış, aralarında Beşiktaş dışında Roma, Inter, Monaco, Sporting Lizbon gibi önemli kulüplerin de bulunduğu takımları umutlandırmıştı. Ancak Platini, dün UEFA'nın sitesinden yayınlanan soru-cevap köşesinde “Yapılmış anlaşmalar, sportif kısıtlamalar ve finansal uzlaşmalar aynen devam edecek” dedi.

Platini, “Kuralların güncellenmesi son derece doğal. Hatta hiç değiştirilmemeleri anormal olur. Güncelleme ve uyarlamalar, Avrupa Futbol Mevzuatı'nın yaşam döngüsünün bir parçası. Bu kurallar 2010'da oluşmuş ve 2012'de güncellenmişti. Kurallarla ilgili değişikler üzerine yapılacak çalışmalar 29-30 Haziran'da Prag'da toplanacak UEFA İcra Kurulu'na sunulmadan önce komitelerde tartışılacak. Var olan anlaşmalar aynen yürürlükte kalacak. Sportif ve finansal kısıtlamalar, değişikliklerden etkilenmeyecek” ifadesini kullandı.
 
SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME DÖNEMİ
FFP'ye yaklaşımının değişmediğinin altını çizen Platini “Kulüpler bütçelerine göre yaşamaya devam edecek. Bütün paydaşlarla uzun bir fikir alışverişi sürecinden sonra bu uygulamaya başladık. Herkes FFP'den yanaydı. FFP'nin hedefleri değişmedi. Sadece tasarruf döneminden sürdürülebilir büyüme için daha fazla seçenek sunabileceğimiz bir döneme geçiyoruz. FFP sayesinde yıllık 1.7 milyar Euro toplam zarardan 400-500 milyon Euro zarar aralığına geldik. FFP, kısa zamanda başlangıçtaki amacına ulaşacak: Avrupa futbolunu sağlıklı bir finansal yapıya kavuşturmak” diye konuştu. Platini, “FFP devam edecek. Geçen üç yılda Kulüp Finansal Kontrol Komitesi de bu süreçte yaşananlardan çok şey öğrendi. Ulaşılan başarı göz önüne alınıp değişmiş, gelişmiş ekonomik şartlara göre kurallarda değişiklik yapılabilkir. Ama genel hedef belli: Finansal istikrarı koruyarak uzun vadede sürdürülebilir büyümeyi yakalamak için kulüpleri destekleyecek düzenleyici ortamı oluşturmak” açıklamasını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...