Figo'dan Blatter'e 'diktatör' eleştirisi!

FIFA başkan adaylığından çekilen Luis Figo, başkan Sepp Blatter'e çok ağır eleştiriler getirdi. Portekizli eski futbolcu, Blatter'in FIFA'yı diktatörlük sistemi ile yönettiğini savundu.

NTV Spor 22.05.2015 - 10:54
Figo'dan Blatter'e 'diktatör' eleştirisi!

Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag'ın ardından, Luis Figo da, FIFA başkan adaylığından çekildi. Tıpkı Van Praag gibi, başkan Sepp Blatter'e karşı Ürdün Prensi Ali'yi destekleme kararı alan Figo, seçim yarışının adaletsiz olduğunu savundu. Blatter'in, FIFA'yı diktatörlük sistemi ile yönettiğini öne süren Figo; "Seçim süreci demokratik bir yarıştan çok; tek bir adama tüm gücün verilmesini öngören bir referanduma dönüştü. Bu sürecin bir parçası olmayı reddediyorum" dedi.

Blatter dışındaki başkan adaylarına projelerini anlatma şansı tanınmadığını söyleyen Figo; "Blatter'i şeytan ile karşılaştırırken, kürsüye çıktıklarında kendisine övgüler düzen federasyon başkanlarını kendi gözlerimle gördüm. Başkan adaylarının kamuoyu karşısına çıkıp; projelerini tartışacağı tek program bile yapılmadı. Dahası Blatter'in bir seçim manifestosu bile yok. Yani FIFA üyeleri neye oy vereceklerini bile bilmiyor. Ben bu oyunun bir parçası olmayı reddediyorum" dedi.

29 Mayıs'ta yapılacak FIFA başkanlık seçiminde Blatter ile Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin karşı karşıya gelecek. FIFA üyeleri üzerinde büyük bir hakimiyeti bulunan Blatter'in, üst üste 5. kez başkan seçilmesi bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...