Galatasaray'ın 11'i şekilleniyor

Galatasaray'da şampiyonluk yolundaki kritik Beşiktaş maçında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, savunmada istikrardan yana tercihini kullanacak. Sarı kırmızılı ekipte sakatlığı henüz tam olarak geçmeyen Chedjou, derbide kadroda yer almayacak. Hamzaoğlu savunmada Sabri, Semih, Hakan ve Telles dörtlüsüne görev verecek. Selçuk İnan'ın derbide oynayıp oynamayacağı ise yapılacak testlerin sonucunda netlik kazanacak.

NTV Spor 22.05.2015 - 15:05
Galatasaray'ın 11'i şekilleniyor

Aurelien Chedjou'nun henüz fiziksel olarak hazır olmaması nedeniyle Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu, Beşiktaş derbisinde Semih Kaya-Hakan Balta ikilisini bozmayacak. Cezası biten Muslera derbide kaleyi Sinan Bolat'tan devralacak. Savunmanın kanatlarında ise Sabri Sarıoğlu ve Alex Telles görev yapacak.

Orta sahada Selçuk İnan'ın durumu Hamzaoğlu için belirleyici olacak. Yapılacak testlerin sonucuna göre Selçuk İnan'ın derbide oynayıp oynamayacağı netlik kazanacak. Deneyimli oyuncunun derbide yer almaması halinde Emre Çolak, Melo'nun yanında forma giyecek. Teknik direktör Hamzaoğlu, Hamit Altıntop'un son durumu ile ilgili de sağlık heyetinden sık sık bilgi alıyor. Hamit Altıntop, Gençlerbirliği maçında sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kalmıştı.

Hamzaoğlu, kanatlarda Umut Bulut ve Yasin Öztekin'i kullanmayı planlıyor. Umut'tan hücumda Burak Yılmaz'a yakın olarak gol aramasını isteyen Hamzaoğlu, top rakipteyken deneyimli oyuncunun savunma özelliğinden de faydalanmak amacında. Hamzaoğlu ayrıca Beşiktaş'a ilk yarıda baskı yapmak için Umut Bulut'tan hücum prese katkıda bulunmasını istiyor.

Sarı kırmızılı ekipte derbinin kilit ismi Wesley Sneijder olacak. Hollandalı yıldız, Türk Telekom Arena'da bu sezon ortaya koyduğu futbol ile göz doldurdu. Derbide Galatasaray'ın hücum organizasyonu Sneijder'de olacak. İleri uçta ise Burak Yılmaz gol yollarında etkili olmaya çalışacak. Sarı kırmızılıların golcü ismi, ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0 kazanılan Beşiktaş maçında takımının 2. golünü kaydetmişti.

 

Sayfa Yükleniyor...