Gent'in şampiyonluk heyecanı!

Spor tarihinin en köklü kulüplerinden Gent, 25 yıldır mücadele ettiği Belçika Ligi’nde ilk şampiyonluğuna ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Adı çok fazla duyulmamış genç oyuncuları ile büyük bir başarıya ulaşan Gent, gelecek sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşayacak.

NTV Spor 22.05.2015 - 15:31
Gent'in şampiyonluk heyecanı!

Gent, atletizm ve buz hokeyi ağırlıklı bir spor kulübü olarak 1864 yılında kuruldu. Bu köklü kulüp, Belçika Futbol Federasyonu'nun da kurucularından oldu. Ancak Belçika'da futbolun kökleşmesi için yönetimsel alanda yaptığı katkıları bir türlü yeşil sahaya yansıtamadı. 

Gent taraftarı, takımlarının Belçika 1. Ligi'ne yükselmesi için 1989-90 sezonuna kadar beklemek zorunda kaldı. 2009-10 sezonunda ligi 3. bitirerek umut vaadeden takım bu ivmeyi ilerleyen yıllara taşıyamadı. Bu sezon 3 yıl aradan sonra yeniden şampiyonluk grubuna katılmayı başaran Gent, güçlü rakipleri geride bırakarak tarihinde ilk kez mutlu sona ulaştı.

Normal sezonda topladığı 57 puanla, 61 puanlı Club Brugge'ün ardında 2. sırada şampiyonluk grubuna başlayan Gent, Play-Off'larda oynadığı 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 yenilgi alarak son hafta Anderlecht ile yapacağı maç öncesi şampiyonluğu garantiledi.

Yaklaşık 40 milyon Euro'luk bir değeri bulunan Gent, 25 yaş ortalamasına sahip genç bir takım. Adı çok duyulmamış; ancak tam bir takım bütünlüğü içinde mücadele eden bu oyuncuların gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde neler yapacağı merakla bekleniyor.


 

Sayfa Yükleniyor...