Kupa 2 sahibini buluyor!

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu, Ukrayna'nın Dnipro ve İspanya'nın Sevilla takımları arasında bugün oynanacak final maçıyla belli olacak. Saat 21.45'te başlayacak heyecan canlı yayınla NTV ve NTVSpor.net'te yaşanacak...

NTV Spor 26.05.2015 - 09:51
Kupa 2 sahibini buluyor!

Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da oynanacak karşılaşma 21.45'te başlayacak. Final maçını İngiliz hakem Martin Atkinson yönetecek. Atkinson'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Michael Mullarkey ve Stephen Child yapacak. Maçın 4. hakemi Çek Cumhuriyeti'nden Pavel Kralovec, ilave yardımcı hakemleri ise İngiltere'den Anthony Taylor ve Andre Marriner olacak.

Kupanın son şampiyonu Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde 4 şampiyonluk yaşayan ilk takım olabilmek için sahaya çıkacak. Dnipro ise tarihinin ilk Avrupa kupası finalinde mutlu sona ulaşmaya çalışacak.

SAKAT OYUNCULARIN DURUMU
Dnipro'da final maçı öncesi 3 oyuncunun sakatlığı bulunuyor.

Ukrayna ekibinde defansta Ondrej Mazuch, orta sahada Serhiy Kravchenko ve hücumda Roman Zozulya'nın sakatlıkları nedeniyle Sevilla'ya karşı oynaması beklenmiyor. Sevilla'da ise tek eksik, sakatlığı devam eden savunmacı Nicolas Pareja.

Diğer yandan, iki takımda da cezalı oyuncu bulunmuyor.

İLKLERİN FİNALİ!
Ukrayna ekibi Dnipro, tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası'nda final oynayacak. Sevilla ise Kupa 2'yi 4 kez kazanan ilk takım olmak istiyor.

UEFA Avrupa Ligi finali artık geçtiğimiz yıllara oranla çok daha büyük anlam taşıyor. Kupanın manevi değerinin, şampiyon olacak takıma kazandıracağı prestijin yanı sıra UEFA'nın yeni talimatları; Kupa 2 finalini artık daha önemli kıldı. Zira UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olacak takım, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt grup aşamasından katılma hakkı kazanacak ve yaklaşık 20-25 milyon Euro'yu kasasına koyacak. Varşova Ulusal Stadı'nın ev sahipliği yapacağı işte bu önemli maçta, ilk Avrupa Kupası finaline çıkacak Dnipro ile İspanya'nın güçlü temsilcisi Sevilla kozlarını paylaşacak.

Ukrayna ekibi Dnipro, final yolculuğu öncesi Olympiakos, Ajax, Club Brugge ve Napoli'yi turnuva dışına itti. Sevılla ise Borussia Mönchengladbach, Villarreal, Zenit ve Fiorentına'yı saf dışı bıraktı.

Dnipro'da sakatlıkları süren Mazuch ve Zozulya final maçında oynayamayacak. Ukrayna ekibinin bu maçtaki en önemli kozları hücum oyuncuları Konoplyanka ve yarı finalde Napoli'ye attığı gollerle Dnipro'ya final kapısını aralayan Seleznyov olacak. Sevilla'da ise; dizinden sakatlığı bulunan Pareja görev alamayacak.

Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery, sezonun forma isimleri Carlos Bacca ve Aleix Vidal'e güveniyor. UEFA Avrupa Ligi'nin son şampiyonu unvanını korumak için sahaya çıkacak Sevilla, mutlu sona ulaştığı takdirde Kupa 2'yi 4 kez kazanan ilk takım olarak adını tarihe yazdıracak.

 

Sayfa Yükleniyor...