"Finale kadar geleceğimizi ummuyordum"

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın İspanya'nın Sevilla takımıyla karşılaşacak Ukrayna temsilcisi Dnipro'da teknik direktör Myron Markevych, turnuvanın başında finale geleceklerini ummadığını söyledi.

NTV Spor 26.05.2015 - 21:53
"Finale kadar geleceğimizi ummuyordum"

Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Markevych, oyuncularının final maçı öncesi gergin olduğunu belirterek, "Avrupa Ligi macerasına başlarken finale kadar geleceğimizi ummuyordum ancak turlar ilerledikçe inancım arttı. İkinci turda Olimpiakos'u elediğimizde inanmaya başladım" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki iç savaş nedeniyle karşılaşmalarını başkent Kiev'de oynamalarının kendileri için kolay olmadığını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Başlarda çok zorlandık. Fazla yol katedip büyük bir statta az taraftar önünde oynamak bizi zorladı ama çeyrek finaldeki Club Brugge ve yarı finaldeki Napoli maçlarına gelen 60 binden fazla taraftar kendimizi iyi hissetmemizi sağladı" değerlendirmesinde bulundu.

Dnipro kaptanı Ruslan Rotan, ülkelerindeki karışıklığın final maçındaki futbollarını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruya, "Futbol ile politikayı birbirinden ayırmak gerek ancak ülkemizdeki ortamı düşündüğümüzde, yarın kazanarak insanlara biraz olsun moral vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bazı Ukraynalı taraftarların maça gelmeleri için yol ve bilet masraflarını karşıladıklarını aktaran Dnipro'nun orta saha oyuncusu Valeriy Fedorchuk ise Polonya halkının komşuları olarak kendilerini destekleyeceğini umduğunu belirtti.

DNİPRO MAÇI BEKLEMEYE BAŞLADI
Dniprolu futbolcular, basın toplantısının ardından final maçı öncesi Ulusal Stadyum'da son antrenmanını gerçekleştirdi.

Ukrayna ekibinde final maçı öncesi savunmada Ondrej Mazuch, orta sahada Serhiy Kravchenko ve forvette Roman Zozulya'nın sakatlıkları bulunuyor.

Sevilla ile Dnipro arasındaki UEFA Avrupa Ligi finali yarın 21.45'te başlayacak ve NTV ile NTVSpor.net'ten canlı olarak yayınlanacak.

Sayfa Yükleniyor...