"Bırakmasan seni vururuz, vurdururuz diyorlar"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, başkanlığı bırakmayı düşündüğünü ama bugün gazetede çıkan bir alından dolayı yeniden aday olma kararı aldığını açıkladı. "Bırakmasan seni vururuz, vurdururuz diyorlar" diyen Fenerbahçe Başkanı, tehditlerden korkmayacağını vurguladı. Yıldırım, yeniden yargılama süreci sona erdikten sonra başkanlığı bırakacağını da söyledi.

NTV Spor 27.05.2015 - 14:05
"Bırakmasan seni vururuz, vurdururuz diyorlar"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, merakla beklenen basın toplantısına bomba gibi sözlerle başladı! Yıldırım başkanlığı bırakma düşüncesinden, tehditler nedeniyle vazgeçtiğini söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında genel kurulda yeniden aday olacağını söyledi. Yıldırım, bırakmayı düşündüğünü; ancak gazeteye verilen ilanın fikrini değiştirdiğini açıkladı.

Sözlerine, "Bırakma yönünde bir düşüncem olacaktı. Ama gazetedeki ilanı görünce kararım değişti. Beni tehdit ediyorlar. Bırakmasan seni vururuz, vurdururuz diyorlar. İfade o. Ben 17 sene hiç kimseden korkmadım. Bu kulübe hiç kimseyi korku içerisinde sokmadım" dedi.  

"Üst kimliğimiz Fenerbahçe'dir" ifadelerini kullanan Yıldırım, "Hiç bir akım doğrultusunda kulubü yönetmedik. Burası bir spor cumhuriyetidir, Fenerbahçe Cumhuriyeti'dir. Burada padişahlık olmaz. Demokrasi vardır. Genel kurul vardır. Genel kurula gelirsiniz aday olursunuz, sizi seçerse; seçildiğiniz sürece kulübü yönetirdiniz. Ama tehditle kimseyi buradan gönderemezsiniz. Aziz Yıldırım ve arkadaşları tüzüğü açtı. Hedef 1 milyon üyeydi. Amaç üyelerin kendilerini yönetecek kişileri seçmesidir. Bazı kişiler ilan veriyorlar, isimlerini yazamıyorlar. 20 kişi toplanıyorlar bu metni yazıyorlar. Benim adım Aziz Yıldırım. Geleceksiniz kurula; Fenerbahçe'ye, ne yapacaksınız anlatacaksınız. Belki sizi seçerler ben de giderim" diye konuştu.  

Tek davasının Fenerbahçe Spor Kulübü üzerine atılan lekenin temizlenmesi olduğnu dile getiren Aziz Yıldırım, "Ben ve arkadaşlarım bunun mücadelesini veriyor. Mahkeme Temmuz'un 7'sinde. Olumlu ve olumsuz karar verecek. Olumlu karar verirse Fenerbahçe üzerine atılan leke temizlenecek. Aksi olursa zaten Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa ederim. 3 Temmuz sürecinde bizimle hareket etmeyenler, gazetelere ilan verenler yine devreye girdi. Cumartesi kongrede her şeyi anlatacağım" ifadeleriyle  kongrenin hareketli geçeceğinin sinyalini verdi.

"TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAM"
"Bu ilan olmasaydı bugün başka konuşacaktım" diyen Aziz Yıldırım, "Ama isimlerini bile saklayan, bu insanların tehditlerine karşı adayım. 7 Temmuz'da aleyhte bir karar çıkarsa yeniden kongre kararı alacağım. Ben ancak Genel Kurul'a hesap veririm. 3 tane zibidiye hesap vermem. Tehditlere pabuç bırakmam. Demokrasi için uğraştığım Fenerbahçe'de, başka türlü de davranabilirim. Kongre Cumartesi günü. Gelip ne yapacaklarını söylerler. 3 Temmuz'dan bu yana Fenerbahçe Avrupa'ya gidemiyor. Mahkeme lehte karar verirse, tüm hesapları göreceğiz" diye konuştu.  

Döneminde çeşitli branşlarda çok sayıda şampiyonluk ve başarı kazandıklarını söyleyen Fenerbahçe Başkanı, "Kadın basketbol takımı ben geldiğimde kapanıyordu, şimdi her sene şampiyon oluyorlar Aday olacaklar bunları düşünsün. Yelken, atletizm vs... diğer branşlarda tüm şampiyonlar bu kulüpten çıktı. Futbolcular şampiyon olamadı. Galatasaray 13 yıl şampiyon olamadı. 100 tane adam takıma gidip hakaret ediyor, yumurta atıyor. Be şerefsizler" diye sert ifadeler kullandı.

Çaykur Rizespor maçından sonra kulüp otobüsünün kurşunlandığını hatırlatan Aziz Yıldırım, "Hiç Avrupa'da duydunuz mu oyuncuların kurşunlandığını. Biz Rize'de kurşunlandık. Failler nerede. Sen çekilmezsen sana yaparız diyorlar. Ankara'da şubeyi taşladılar. Bu ilanı yapanlar mı yaptı. GFB denilen bu grup mu? Takıma saldıranları tespit ettirdim, gerekeni yapacağım. Kongre beni seçerse başkanlığa devam edeceğim. Kongrenin kararına saygılıyım. Ama kongre dışında ayak oyunları karşısında her türlü beni bulurlar. Yürekleri olmayan evlerinden çıkamayan kişiler gazetelere verecekleri paraları gelip kulübe versinler. Kongrenin Fenerbahçe Spor Kulübü'ne hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  

"KULÜP İÇİN 30 MİLYON DOLAR CEBİMDEN ÖDEDİM"
Kulübü bu tür insanlara bırakmayacığını dile getiren Aziz Yıldırım şöyle devam etti, "Ben başkanlığı bıraktıktan sonra zaten bunlara bırakmam. Bu kulübün değerli insanları var. Onlarla konuşuyorum. Ben bıraktıktan sonra onlar görev alacak. Bu çapulcular olmayacak. Bu isimleri isim isim açıklayacağım. Bu yazıyı yazan adam da uzun yıllar benim yanımda çalışan insan. Arayıp utanmıyor musun? dedim. Cevap veremedi. Hulusi Belgü'yü de aradım. Telefonlarıma çıkamıyor. Yürekleri yok. Kongre orada. Kimsenin adaylığını önlemiyorum. Herkes aday olmaya hakkıysa kongrede aday olsun. Fenerbahçe kongrelerinde hiç darp veya tehdit gördünüz mü? İsteyen istediği gibi konuşmuyor mu? 'Sen aday olma, ortak bir aday gösterelim' diyorlar. Kimmiş bu? Açıklayın da görelim. Bakalım aday layık mı, değil mi bakalım. Fenerbahçe'nin durumunu benden daha iyi bilen var mı? Gelip kulübün durumunu açıklayalım. Yarın geldiniz hangi bütçeyle geldiniz. Bütün katkınız Aziz Yıldırım gitsin mi? Aziz Yıldırım giderse Fenerbahçe her üç ayda kongre yapar. İnsanlar alıştılar, Alex geldi, Ortega geldi, Baliç geldi. Türkiye'de hiçkimse 9 milyon bonservis bedeli ödedi mi? Ben kendi cebimden ödedim. 30 milyon dolar cebimden para harcadım.

"FENERBAHÇE'YE ÖMRÜMÜ, HAYATIMI VERDİM"
"17 senede bir tane Allah'ın kulu çıkıp da Aziz Yıldırım devletten ihale aldı diyebilir mi?" Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe'ye ömrümü verdim. Hayatımı verdim. Çünkü sevdiğim için verdim. Devletten ihale almasaydım, yazardınız. İtibarım başkan olmadan önce de vardı. Herkes benim için kavgalı diyor. Anadolu'ya gittiğimde sokaklara tek başına çıkıyorum. Korumam yok. Yanımda bir şoförüm bir de devletin verdiği korumam var. Herkesi ben koruyorum. Sevgiyi kulüpten fayladalanlara gös termedim" dedi.

Teknik direktör İsmail Hoca'ya kefil olduğunu kaydeden Aziz Yıldırım, "Hala kefilim. 50 milyon Euro verseydim şampiyon olacaktık. Kıymete mi binecekti? Kulüp şampiyon olacaktı ama batağa girecekti. Şampiyon olamadık ama suçlu benim.
Genel kurul var, bütün üyeler katılsın. İsteyen kimseye oy versinler. Hiç kimseyi de aratmayacağım gelin oy verin diye. Tek derdim Fenerbahçe kulübü üzerine sürülen lekenin temizlenmesi. Bu lekeyi kaldırdığımız gün Temmuz 7'den sonra genel kurul kararı alırım. Ama böyle şeyler gelirse bunların karşısındayım. Ama bunların karşısındayım. İlan verip adlarını yazdırmayan ödlekleri de yönetime aldırmam. Muhalefetim de sert olur. Gelsinler Fenerbahçe'ye şunu yapacağım desinler, projelerini anlatsınlar. Bu kongrede karar aldıracağım. Hiç kimseye hisse senedi sattırmayacağım. Hiç duydunuz mu personel maaşını almıyor mu? 1000 kişi çalışıyor, herkes paralarını ay başında alıyor. Hiç duydunuz mu futbolcuların alacaklarının kasti ödeme yapılmaması dışında verilmediğini" ifadelerini kullandı.

Kumpas diyorlar. Sivasspor'a para götürdük polis görmedi ana caddede bunlar verilirken insanları salak yerine koyuyorlar. 100 bin doları eve götürsen yastığın altına koysan ble kaç kez kalkıp bakarsın uyayamazsın, neyse söylenecek çok şey var.

Sayfa Yükleniyor...