"Tecrübemizle şampiyonluğa ulaştık"

UEFA Avrupa Ligi finalinde Ukrayna temsilcisi Dnipro'yu 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaşan İspanyol ekibi Sevilla'da teknik direktör Unai Emery, maçın hiçbir anında mücadele etmeyi bırakmadıklarını ve tecrübeleriyle şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi.

NTV Spor 28.05.2015 - 11:38
"Tecrübemizle şampiyonluğa ulaştık"

Karşılaşmanın ardından Ulusal Stadyum'da düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Emery, şampiyonluğa ulaşmak için çok çalıştıklarını belirterek, "Turnuvada oynadığımız her maça bir final havasında çıktık. Taraftarlarımızı mutlu etmek için çok çalıştık. Finalde yer almayı hak eden iki takım sahadaydı. Maçın hiçbir anında mücadele etmeyi bırakmadık ve tecrübemizle şampiyonluğa ulaştık" ifadelerini kullandı.

Finalde çok zor bir rakibe karşı oynadıklarını vurgulayan İspanyol çalıştırıcı, Dnipro'yu turnuvada sergilediği performans ve mücadelesinden dolayı kutladı.

Bu arada final maçının oyuncusu seçilen Sevilla'nın Arjantinli orta saha futbolcusu Ever Banega, ödülünü basın toplantısından önce aldı.

MARKEVYCH: KÖTÜ OYNAMADIK
Dnipro Teknik Direktörü Myron Markevych ise kötü oynamamalarına karşın Sevilla'nın tecrübesiyle şampiyonluğa ulaşan taraf olduğunu belirtti.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez 3 gol yediklerinin altını çizen tecrübeli teknik adam, "Özellikle yediğimiz üçüncü golde hatamız vardı, topu uzaklaştırmayı başaramadık. Sevilla hücumda çok agresif bir performans sergiledi. Kötü oynamadığımızı düşünüyorum, elimizden geleni yaptık. İyi ve bizden daha tecrübeli bir takıma karşı kaybettik" değerlendirmesinde bulundu.

Karşılaşmanın son anlarında bilincini kaybederek yere düşen ve oyuna devam edemeyen Matheus'un sağlığı hakkında da bilgilendirmede bulunan Markevych, Brezilyalı futbolcunun durumunun iyi olduğunu ifade etti.

 

Sayfa Yükleniyor...