"İstifa etmesi gerekiyor"

UEFA Başkanı Michel Platini, Sepp Blatter'in FIFA başkanlığına seçilmesi durumunda UEFA'nın Dünya Kupası'nı boykot edebileceğini açıkladı.

NTV Spor 28.05.2015 - 16:40
"İstifa etmesi gerekiyor"

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'nın İsviçre hükümetini uyarmasıyla, FIFA'ya yapılan rüşvet baskınının yankıları devam ediyor. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile yaptıkları toplantıda, adaylıktan çekil teklifinde bulunurken, görüşme sonrası da çarpıcı açıklamalar yaptı.

Platini, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'i destekleyeceklerini açıkladı ve 79 yaşındaki Blatter yeniden kazanırsa, UEFA'nın radikal kararlar alabileceğini söyledi. Fransız spor adamı, önümüzdeki hafta Berlin'de oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesi UEFA üyelerinin bir araya geleceğini ve Blatter'in seçilmesiyle ilgili olarak tüm opsiyonların açık olduğunu vurguladı. "Tüm FIFA organizasyonlarını boykot da seçenekler arasında var mı?" sorusuna, Blatter, "Bu da seçenekler arasında; ancak dürüst olmak gerekirse bunu istemem" yanıtını verdi.

Platini, UEFA üyelerinin büyük çoğunluğunun Prens Ali'yi destekleyeceklerini vurgularken, "53 üye arasından en az 45-46 kişinin ona oy vereceğini düşünüyorum. Daha fazlasının Prens Ali'ye oy vermesi için ikna etmeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...