Skandala rağmen ibre Blatter'dan yana!

FIFA'da ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk skandalına rağmen, başkanlığın en büyük adayı yine Sepp Blatter gözüküyor. Adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayan Sepp Blatter, seçilmesine yetecek 105 oy için Afrika, Asya ve Amerika’nın desteğini şimdiden aldı.

NTV Spor 28.05.2015 - 23:17
Skandala rağmen ibre Blatter'dan yana!

Yaşanan skandallara karşın Sepp Blatter'e destek sürüyor. Afrika Kıtası'nda yer alan 54 ülke bugün yapılacak seçimde İsviçreli başkanı destekleyeceğini açıkladı. Afrika'nın dışında Asya da Blatter'e oy verecek. Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Şeyh Ahmet, “İki yıl önce olduğu gibi yine Blatter'in yanındayız” dedi.

Avustralya Futbol Federasyonu ise seçim konusunda net görüşünü bildirmedi. Kuzey ve Orta Amerika Konfederasyonu (CONCACAF) ve Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) da seçimde Blatter'e oy verecek. Böylece skandallarla sarsılmasına rağmen Blatter seçilmesi için gerekli olan 105 oyu geçip 156 oyu şimdiden garantilemiş durumda.

Bugün yapılacak seçimde 209 federasyon oy kullanacak. Ancak UEFA'nın restinin ardından, Blatter'e gidecek blok oylarda rakip adaya da kaymalar olabileceği belirtildi.

PUTIN, ABD'Yİ SUÇLADI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, ABD'yi FIFA soruşturmasında keyfi davranmakla suçladı. Putin, ABD'nin ülke dışında bir olaya el atmasının yasa dışı olduğunu iddia ederek, “Bu yolla bizim 2018 Dünya Kupası ev sahipliğimizi ve başkan Blatter'i yıpratmak istiyorlar” dedi.

Sayfa Yükleniyor...