"İyi oynamadan şampiyon oldular"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, görevini bıraktı! Ayrılık kararını 1.5 ay önce Başkan Aziz Yıldırım'a ilettiğini belirten Kartal, çarpıcı açıklamalar da yaptı. "Her şey iyi gitti ta ki kurşunlanıncaya kadar" diyen Kartal, Galatasaray'ın da iyi oynamadan yıldızlarıyla şampiyonluğa ulaştığını iddia etti.

NTV Spor 30.05.2015 - 18:43
"İyi oynamadan şampiyon oldular"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sezonun sona ermesiyle birlikte görevinden ayrıldı.

Kartal, Kasımpaşa maçı sonrası Lig TV'ye yaptığı açıklamada "1-1.5 ay önce Başkan ile konuştuğumuzda benimle çalışmayı sürdürmek istediğini söyledi ama ben devam etmeyeceğimi kendisine bildirdim" dedi. Takımda her şey iyi giderken kurşunlanma olayı sonrası işlerin terse döndüğünü söyleyen Kartal, Galatasaray'ın şampiyonluğunu da ilginç sözlerle yorumladı...

Sözlerine sezon değerlendirmesi yaparak başlayan İsmail Kartal, "Göreve geldiğimde, 6. ve 8. haftadan sonra yükseliş olacağını söylemiştim. Bu da oldu. İlk yarıyı da lider tamamladık. Her şey iyi gitti ta ki kurşunlanıncaya kadar. Psikolojjiler bozuldu. Yabancı futbolcular ülkelerine gitmek istedi. Biz de kalmaları ve futbol oynamaları için çabaladık. Ve şampiyonluk mücadelesini 33. haftaya kadar sürdürdük, kupada da yarı final oynadık" dedi.
 
Galatasaray'in iyi futbol oynamadığını ve yıldızlarının bireysel becerisiyle şampiyon olduğunu da savunan Kartal, "Hamza hocayı ve ekibini tebrik ederim" dedi.
 
Kartal, Beşiktaş'ın da şampiyonluk kovaladığını hatırlatarak Bilic ve ekibini kutladı.

Sezonu 74 puanla bitirdiklerini hatırlatan Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Geçen sene bu puanla şampiyon olmuştuk" dedi.
 
Sözlerine "Taşlanan, yuhalanan, kurşunlanan bir takım... Şampiyonluk yolundaki rakiplerimize göre tüm istatistiklerde birinciyiz... En az gol yiyen, en az mağlup olan... Ve bu ligin ve Avrupa'nın en yaşlı takımlarından biriyiz.... Hakkımızda başarısızlık algısı yaratılmaya çalışılsa da bunu kabul etmiyorum" diye devam eden Kartal, ekibine, oyuncularına ve Samandıra'da çalışanlara teşekkür etti.
 
Görevi bırakma kararını 1.-1.5 ay kadar önce Başkan Aziz Yıldırım'a ilettiğini de belirten Kartal, "1-1.5 ay önce Başkan ile konuştuğumuzda benimle devam edeceklerini söyledi. Ama ben devam etmeyeceğimi belirttim. Fenerbahçe'nin önünün açılması, başka bir hocanın gelmesi için görevi bırakacağımı söyledim. Başkan da teşekkür etti" diye konuştu.
 
Yalnız kaldıklarını, yalnız bırakıldıklarını söyleyen Kartal, "Buna rağmen gitmedim, kaçmadım, görevimi yapmaya çalıştım" dedi.
 
Kartal futbolculara ve taraftara teşekkür ederken, "Taraftarlarımıza şampiyonlukla veda etmek isterdim" diye konuştu.
 
İsmail Kartal, son olarak "Kimseye kırgınlığım yok, teşekkür edirim" ifadelirini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...