Başakşehir Avrupa'ya hak kazandı!

Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Başakşehir, 2-0 geriye düştüğü maçta Mersin İdman Yurdu ile 2-2 berabere kaldı ve ligi 4. bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazandı. Bursaspor ve Trabzonspor'un ise gözü kulağı CAS'tan çıkacak kararda.

NTV Spor 30.05.2015 - 21:17
Başakşehir Avrupa'ya hak kazandı!

Spor Toto Süper Lig'in son maçları adeta nefes kesti...

Beşiktaş'ın ardından UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren 3 takım İstanbul Başakşehir, Trabzonspor ve Bursaspor'un son lig maçlarında heyecan doruktaydı.

34. haftaya 4. sırada giren İstanbul Başakşehir, deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşı karşıya geldi. Başakşehir, 2-0 geriye düştüğü maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve Avrupa Ligi mücadelesindeki diğer rakiplerinin puan kaybetmesiyle sezonu 4. olarak tamamladı. Bu sonuçla İstanbul Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Sahasında Konyaspor'u konuk eden Bursaspor ise istediğini alamadı. Yeşil-beyazlılar, Konyaspor ile golsüz berabere kalırken, 57 puanda kaldı ve ikili averajda Trabzonspor'un altına düşerek sezonu 6. sırada bitirdi. Ancak Timsah'ın umutları burada tükenmedi. Bursaspor, çarşamba günü Galatasaray ile karşılaşacağı Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde kupayı alması durumunda, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde edebilir.

BURSASPOR CAS'TAN HABER BEKLİYOR
UEFA'dan 1 yıl men cezasını bulunan Yeşil-beyazlılar, bir yandan da CAS'ta devam eden davayı bekliyor. Eğer Bursaspor'un aldığı ceza CAS tarafından bozulursa, Yeşil-beyazlı ekip kupayı alıp Avrupa'ya gidebilir. Ancak CAS, bu cezayı onarsa Bursaspor'un Avrupa hakkı elde etmesi yine çok önemli. Çünkü Bursaspor'un cezası, ilk Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettiği sezon geçerli olarak.

TRABZONSPOR DA BEKLEMEDE
Trabzonspor, Sivasspor deplasmanında 1-1 berabere kalarak, son Avrupa Ligi bileti için beklemeye başladı. Bordo-mavili ekibin Avrupa'ya gidebilmesi için Bursaspor'un Avrupa Ligi'ne katılma hakkını alamaması gerekiyor. CAS, Bursa'nın cezasını onarsa, Bordo-mavililer Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin sonucuna bakmaksızın Avrupa Ligi'ne gidecek. Ancak Bursaspor kupayı kazanırsa, Trabzonspor'un Avrupa'ya gidebilmesi için tek yol CAS'tan Bursaspor aleyhine bir karar çıkması olacak.

 

Sayfa Yükleniyor...