"Boşlukları değerlendirmeye çalışacağız"

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ilişkin "Topa daha fazla sahip olmaya ve boşlukları değerlendirmeye çalışacağız" dedi. Juventuslu Chiellini'nin, "Messi, Athletic Bilbao'ya attığı golü İtalya'da atamaz" yorumuna katılmayan Enrique, "Messi, bu golü dünyanın herhangi bir liginde atabilir" cevabını verdi.

NTV Spor 02.06.2015 - 16:44
"Boşlukları değerlendirmeye çalışacağız"

İspanyol ekibi Barcelona, İtalya'nın Juventus takımıyla cumartesi günü oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde "Basın Günü" düzenledi.
     
İlk 30 dakikası basına açılan antrenmanın ardından futbolculardan Xavi Hernandez, Javier Mascherano, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Marc Andre Ter Stegen ve teknik direktör Luis Enrique basın toplantısı düzenledi.
     
İspanyol teknik adam Enrique, Juventus'un çok iyi bir sezon geçirdiğini ve finale hak ederek geldiğini vurgulayarak, "Juventus finalde kazanmak için her şeyi deneyecektir ve bunu yapacak kapasiteye de sahip. Topa daha fazla sahip olmaya ve boşlukları değerlendirmeye çalışacağız" dedi.
     
Barcelona'da ilk yılını geçiren ve sezon başında İspanyol medyasının eleştirilerine maruz kalan Enrique, "Buraya ilk geldiğimde neysem şimdi de aynısıyım. Futbolcularım buraya kadar gelirken çok fazla maç ve final oynadılar. Kendilerine en fazla güven verecek konunun, şimdiye kadar oynadıkları futbolu tekrarlamak olduğunu bilecek tecrübedeler" diye konuştu.
     
Sadece Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı değil aynı zamanda bu sezon 3 kupayı birden kazanan bir takım olmayı istediklerini belirten Barcelona teknik direktörü, kulüpteki geleceğinin final maçının sonucuna bağlı olmadığını ifade etti.
     
Juventuslu futbolcu Chiellini'nin, "Messi, Athletic Bilbao'ya attığı golü İtalya'da atamaz" yorumuna katılmayan Enrique, "Messi, bu golü dünyanın herhangi bir liginde atabilir" cevabını verdi.

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ     
Sezon sonunda Katar'ın El Sadd kulübüne gideceği için Barcelona formasıyla son maçına çıkacak takım kaptanı Xavi Hernandez "Gidiyorum ama Barcelona'da tarih yazmaya devam edecek olağanüstü bir nesil hala burada. Biz kazanmaktan asla yorulmayız. Kim kazanmak istemez ki  Sürekli galibiyeti düşünen bir takımız. Nasıl olur da kazanmaktan yoruluruz  Bu bizim felsefemiz. Bu benim son finalim ve kazanmak istiyorum" yorumunu yaptı.
     
"Herkes bizi favori gösteriyor ama kolay olmayacak" diyen Xavi, "Kazanmanın her zaman bir bedeli vardır. Çok iyi bir sezon geçti ama bunu mükemmel yapmak istiyoruz. Tarihi bir sezon olmasını istiyoruz ve iyi bir dönemimizde bu maça çıkıyoruz" diye konuştu.
     
Hafif sakatlığına rağmen final maçında oynaması beklenen Iniesta, "Kesinlikle favori olduğumuzu düşünmüyoruz. Bunun hata olacağını biliyoruz" açıklamasında bulundu. Uzun yıllar birlikte forma giydiği Xavi'yi "Bana göre bir numara" diye tanımlayan Iniesta, "Onunla oynamak ve arkadaşlık yapmak bir onurdu. Pirlo, tabii ki bir referans ve sahada Pirlo ile Xavi'yi karşılıklı görmek güzel olacaktır" ifadelerini kullandı.
     
Mascherano, "Yenilmez değiliz. Zaten böyle bir şey ne futbol da ne de hayatta olur. İyi, formda bir şekilde finale gelmemiz elbette kendimize güvenmemizi sağlıyor ama hiçbir şeyi garanti etmiyor. Finaller oynanan oyunla değil skorla hatırlanır" dedi.
     
Arjantinli futbolcu, yöneltilen bir soru üzerine "Finalde bir Dünya Kupası'nı kaybetmek Şampiyonlar Ligi'ni kaybetmekten daha kötü ama ne olursa olsun herhangi bir kupayı kazanmak her zaman mutluluk verir. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın verdiği prestij çok özeldir" yanıtını verdi.
     
Barcelona'nın Hırvat oyuncusu Rakitic, "Juventus güçlü bir takım. Çok mücadeleci. Kalitesini ise söylemeye gerek yok. Maçın yükünü kaldırıp kazanmaya çalışacağız. Çok zorlu bir maç ve iyi hazırlanmak gerek. Juve finalde olmaya layık bir takım ve ona yüzde 100 saygı gösteriyoruz" açıklamasını yaptı.
     
Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk sezonunda final oynayacağı için Juventus maçının kendisi açısından "çok özel" olacağını söyleyen kaleci Ter Stegen ise "Çok iyi bir sezon geçirdik. Gerek defans gerekse hücumda oldukça iyiyiz ama final maçında şanslar eşit" ifadelerini kullandı.
     
Sergio Busquets de "Juventus'un hücuma destek veren çok iyi defans oyuncuları var. Fakat savaşı orta sahada kazanmayı umuyoruz. Juve farklı bir takım. Kalite ve fizik gücünün öne çıkacağı bir savaş olacak ve bu savaşı kendi oyun felsefemizle kazanmak istiyoruz" görüşünü savundu.
     
Final maçı için hazırlıklarını Barcelona'da sürdürecek Katalan kulübü, Juventus gibi 5 Haziran'da Berlin'e gidecek.

Sayfa Yükleniyor...