"Elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile oynayacakları karşılaşmada ellerinde gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

NTV Spor 05.06.2015 - 20:10
"Elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısına Juventus cephesinden teknik direktör Massimiliano Allegri, futbolcular Gianluigi Buffon ve Leonardo Bonucci katıldı.

Allegri, yarın akşam çok zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, "Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Rövanşı olmayan bir karşılaşma. Bu yüzden fiziksel ve mental olarak hazır olmamız gerekiyor. Çok iyi bir rakiple karşılaşacağız ama her takımda olduğu gibi Barcelona'nın da bazı hataları ve zayıflıkları var" diye konuştu.

Barcelona'nın yıldızları Lionel Messi, Neymar ve Luis Suarez'i nasıl durduracakları konusunda medya tarafından çok fazla soruya maruz kaldığını kaydeden Allegri, "Takımım bu konuda çok becerikli olmak zorunda. Ama sahaya beraberlik için çıkmayacağız. Turu geçmemiz için gol atmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşmak için önlerinde sadece bir maç kaldığını hatırlatan İtalyan teknik adam, "Takımım çok sakin ve tamamen maça odaklandı. Daha önce turnuvada katıldığımız 7 finalin 5'ini kaybettik. Barcelona ise 4 kez kazandı ve 3 kez finalde elendi. İşin matematiği ortada" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA'DA DA BİR İVME YAKALADIK"
Juventus'un bu sezon ligde şampiyonluğun yanı sıra İtalya Kupası'nda da 20 yıl aranın ardından kupaya uzanarak taraftarını mutlu ettiğini vurgulayan Allegri, "Bunlar önemli çünkü öz güvenimizin yerine gelmesiyle Avrupa'da da bir ivme yakaladık. Yarın 90 dakika boyunca maça odaklanmalıyız. Mental açıdan gücümüzü koruyarak hazırlıklı olmalıyız. Çünkü maçın favorisi Barcelona" değerlendirmesinde bulundu.

"GOL FIRSATLARINI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"
Barcelona'nın en önemli özelliğinin hucum gücü olduğunu belirten Allegri, bu nedenle Juventus'un maçta yakalayacağı gol fırsatlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini, 2010'da "Devler Ligi"nde kupaya uzanan Inter'in 5 yıl ardından aynı mutluluğu taraftarlarına ve İtalyan halkına tekrar yaşatmak istediklerini vurguladı.

Allegri, karşılaşmada sakatlığı devam eden savunma oyuncusu Giorgio Chiellini'nin forma giyemeyeceğini ve eksikliğini hissedeceklerini,  Andrea Barzagli ve Angelo Ogbonna'nın ise oynanacak duruma geldiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...