"Hedef tarih yazmak"

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus ile yarın oynayacakları karşılaşmada tarih yazmak istediklerini söyledi.

NTV Spor 05.06.2015 - 22:04
"Hedef tarih yazmak"

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısına Barcelona cephesinden teknik direktör Luis Enrique, futbolcular Gerard Pique ve Neymar katıldı.

Enrique, Barcelonalı futbolculardan övgüyle bahsederek, "Barcelona'ya birçok kupa kazandıran eşsiz oyunculardan kurulu eşsiz bir jenerasyona sahibiz. Umarım eğlenceli bir final olur ve güzel futbol oynanır. İyi oynayan kazansın" dedi.

"HEDEF, TARİH YAZMAK"
İki takımın birbiriyle mukayese edilmemesi gerektiğini belirten İspanyol teknik adam, "İkimiz de finaldeyiz ve kulübümüz adına tarih yazmayı hedefliyoruz. Her takımın bir kimliği, güçlü ve zayıf yönleri vardır. İtalya ile İspanya'nın şampiyonlarının karşılaşması, izleyebileceğiniz en iyi maçlardan biri olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Luis Enrique, bu sezon ligi ve İspanya Kral Kupası'nı kazandıklarını, tek hedeflerinin yarınki mücadeleyi de kazanarak sezonu "üçleme" yaparak kapatmak olduğunu vurguladı.

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri'nin çok başarılı bir teknik adam olduğunu belirten Enrique, "Milan'da çalıştığı dönemde kupalar kazandı ve kendini kanıtladı. Bu sezon Juventus'u 4. kez üst üste şampiyon yaptı ve Şampiyonlar Ligi'nde finale taşıdı. Başardıkları nedeniyle onu tebrik ederim, Juve'de inanılmaz işlere imza atıyor" diye konuştu.

Zorlu bir maça çıkacaklarını belirten İspanyol çalıştırıcı,  "Maçta topa daha fazla sahip olacağımızı düşünüyorum. Maç genel olarak onların yarı sahasında oynanacak. Yüksek seviyede bir performans sergilemeliyiz. Juve'nin bize benzer bir tarzı var, onlar da topu seviyor. Defansları çok iyi ve üretkenler. Bu nedenle bizimle aynı pozisyondalar, onlar da üçüncü kupayı hedefliyor" ifadelerini kullandı.

Enrique, final maçlarının tansiyonunun yüksek geçmesi nedeniyle futbolcularını sakin olmaları yönünde uyardığını ve takımıyla gurur duyduğunu da ifade etti.

Orta sahada hakimiyet kuran tarafın maçı kazanacağına inandığını kaydeden Barcelonalı teknik adam, "Oyunu hem ofansif hem de defansif olarak domine etmeliyiz. Kendi oyunumuza bakacağız. Topa daha fazla sahip olarak tehlikeli ataklar üretecek ve rakibe en az düzeyde pozisyon vermeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

PIQUE'DEN TER STEGEN'E ÖVGÜ
Toplantıda söz alan Pique ise Barcelona'nın Pep Guardiola döneminden daha iyi oynayıp oynamadığına ilişkin soruyu yanıtlayarak, "Bunu bilemem. Önemli olan finale çıkmaktı. Karşılaştırmalardan nefret ederim. Bazıları o dönemki Barcelona'yı, diğerleri ise bu takımı beğenebilir. Bunlar önemli değil" cevabını verdi.

İspanyol oyuncu, Barcelona kalecisi Ter Stegen'in henüz çok genç yaşta olmasına rağmen takıma uyum sağlayarak çok başarılı bir performans sergilediğini, takım olarak her zamanki futbollarını bu maçta da tekrarladıkları takdirde kupaya uzanma şanslarının fazla olduğunu öne sürdü.

"EN İYİ PERFORMANSIMI SERGİLEMEK İSTİYORUM"
Neymar ise futbol kariyerinde birçok finale çıkmasına rağmen yarınki karşılaşmanın çok özel olduğunun altını çizerek, "Kariyerimin en önemli maçına çıkacağım ve bu nedenle en iyi performansımı sergilemek istiyorum. Yarın forma giyerek çocukluk rüyamı gerçekleştireceğim ve umarım mücadeleden keyif alırım" şeklinde görüşünü belirtti.

Hücum arkadaşları Lionel Messi ve Luis Suarez'in olağanüstü futbolcular olduğunu söyleyen Brezilyalı yıldız, "Başarımızın sırrı, takım içinde olduğu kadar dışarıda da iyi bir dostluğumuzun olması. Umarım sezonu iyi bir sonuçla bitirir ve bütün sezon gösterdiğimiz yoğun çalışmaların sonucunu stadımıza gelerek takım arkadaşlarımızla kutlarız" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...