Mourinho unutmadı!

Jose Mourinho, 2012'de yapılan yılın teknik direktörü oylamasında usulsüzlüklerin yaşandığını iddia etti. Portekizli teknik adam; kendisine verilen oyların FIFA ve ülke federasyonları tarafından Vicente Del Bosque’nin hanesine yazıldığını ileri sürdü.

NTV Spor 08.06.2015 - 11:32
Mourinho unutmadı!

FIFA'da yolsuzluk tartışmaları konuşuladursun, Chelsea Menajeri Jose Mourinho, futbolun en yetkili organıyla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. Portekizli menajer; 2012'de yılın en iyi teknik direktörü seçiminde bazı usulsüzlüklerin yapıldığını ileri sürdü.

Times Gazetesi'ne konuşan Mourinho, "2012'deki seçimde finale kalan 3 teknik direktör adayından biriydim. Birkaç oyla ilk sırayı alan ismin gerisinde kaldığımı öğrendim. Bu durumu anlayışla karşılamıştım. Ancak daha sonra oylar kamuoyuyla paylaşıldığında eski bir oyuncum beni aradı ve verdiği oyun değiştirildiğini iddia etti. Daha sonra Portekizli bir meslektaşım da bana ulaşıp, oyunun değiştirildiğini belirtti. Peki bu oylar neden değiştirildi? FIFA mı? Oyuncuların bağlı bulunduğu federasyonlar mı? Kim, neden değiştirdi?" ifadelerini kullandı.

FIFA ve France Football Dergisi himayesinde yapılan altın top ödül töreninde, Vicente Del Bosque, oyların yüzde 34,51'ini alarak 2012'de yılın teknik direktörü seçilmişti. Dönemin Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho yüzde 20,49 ile ikinci sırayı alırken, eski Barcelona çalıştırıcısı Pep Guardiola; yüzde 12,91 ile üçüncü olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...