"Şampiyonluğa açım"

Beşiktaş, Şenol Güneş ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı... İmza töreninde söz alan başkan Fikret Orman ve Şenol Güneş, iddialı açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı kulübün yeni teknik patronu Güneş, "Benim şampiyonluğa açlığım var, aynı heyecanı oyunlardan da bekliyorum" dedi.

NTV Spor 11.06.2015 - 13:35
"Şampiyonluğa açım"

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş oldu. Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, ikinci başkan Ahmet Nur Çebi ve teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

SÖZLEŞME ŞARTLARI
Siyah beyazlılar tecrübeli teknik adamla 2+1 yıllık anlaşma sağlandı. Beşiktaş'tan yapılan açıklamada Güneş'e sezon başına 1.500.000 euro ödeneceği belirtildi. Ayrıca anlaşma gereği Beşiktaş'ın sözleşmeyi ilk sezon sonunda 500.000 euro tazminat ödemek suretiyle fesih hakkına sahip olduğu da vurgulandı.  

ORMAN: "ŞENOL HOCA İLE 35 SENE ÖNCE TANIŞTIM"
Törende ilk olarak söz olan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "35 sene önce Şenol hoca ile tanıştım. Şenol Hocam, Trabzonspor'un kaptanı ve kalecisiydi. Rahmetli babam inşallah bu günü görüyordur. Çok isterdim bu günü görmesini. Beşiktaş'ın Avrupa'da bir kupa kaldırmaması için bir nedeninin kalmadığı bir döneme giriyoruz. Stadın inşaatı sona geldi ve tesislerimizi de yeniliyoruz. Artık en önemli şey, stadımıza dönerken başarılara koşmak istiyoruz. Futbolun patronunu seçtiğimiz için aramızda çok konuştuk. Şenol hocam, çok önemli bir spor insanı. Nasip bugüneymiş. Göreve ilk geldiğimiz zamanlarda da aklımızda geçmişti ama nasip bugüneymiş. Çok önemli işler yapacağız. Bütün Beşiktaş taraftarlarına hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş camiası bir bütün olarak hocamızın arkasında olacaktır. Allah mahçup etmesin. Şenol hocam Beşiktaş'ı severek, hiç tereddüt etmeden bu görevi kabul ettiği için çok mutluyuz" dedi.

GÜNEŞ: "ŞAMPİYONLUĞA AÇLIĞIM VAR"
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş ise şampiyonluğa aç olduğunu ve bu heyecanı oyunculardan da görmek istediklerini söyleyerek, "Bugün ilk geldiğim gibi tesisleri dolaştım. Sıkıntılar var ama her kulüp gibi Beşiktaş'ın da böyle sorunları var. Ama çözülebilir şeyler bunlar. Camianın içindeyiz. Bugünkü büyük Beşiktaş'ı iyi sonuçlarla buluşturmak istiyoruz. Geçen sene ve ondan önceki sene Beşiktaş, yeniden yapılanmak zorunda kaldı. Bütün zorluklara rağmen başarılı olduklarını düşünüyorum. İyi futbol oynadı, Avrupa'da da başarılı sonuçlar aldı. Ligde de son anda şampiyonluğu kaybetti, tabii ki onun ufak bir moral bozukluğu olacak. Elimizde yetenekli bir kadro var. Giden hocanın da başarılı olduğunu düşünüyorum, ona da teşekkür etmek gerekiyor. Kadro çok uyumlu. Hedef artık şampiyonluk. Benim için beklenti şampiyonluk. Ben şampiyonluk görmedim, bu konudaki eleştirilerin de yapıldığı oluyor. Haklıdırlar da. Şampiyon olmayan hocanın, şampiyon olamayacağı şeklinde bir kural yok. Mesela geçen sene Hamza hoca, geçen sene Galatasaray'da 2 kupa birden aldı. Bende diğer kupaların hepsi var, o konuda bir sıkıntım yok. Ama lig şampiyonluğuna açlığım var. Beşiktaş'ta son yıllarda şampiyon olmadı, önceliğimiz bu. Bende bu heyecan var, aynı heyecanı oyuncularımdan da bekliyorum" şeklinde konuştu.

GÜNEŞ: "TARAFTAR OYUNCULARI KUCAKLASIN"
Beşiktaş taraftarından destek istediklerini belirten Güneş, "Beşiktaş'ı daha önceki yıllarda sürükleyen taraftarı, zaman zaman Beşiktaş'ın da imaj olarak önüne geçti. O zaman doğru düşünceleri sahiplenip, oyuncuları kucaklayan bir taraftar olmasını istiyorum. Anlayış olarak çok güçlü bir taraftarı var. Başkanla ilk kez 3 gün önce konuştum. Halkın her kesiminden destek aldım. Bu kadar Beşiktaşlı olduğunu da bilmiyordum. Yönetici kademesinden, işçisine kadar herkesten mesaj aldım. Biraz aceleci olunuyor, ama prensipli bir Beşiktaş olması için elimden geleni göstereceğim" ifadelerini kullandı.

ÇEBİ: "DAHA PROFESYONEL YAPI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi ise "Duygularımızı sayın başkanımız ve hocamız ifade ettiler. İnşallah başarılı olup şampiyon olacağız ve kupaları kaldıracağız. Daha profesyonel bir yapı için çalışacağımızı buradan aktarıyorum. Camiamız için hayırlı uğurlu olsun" diyerek imza töreninde söz aldı.

 

Sayfa Yükleniyor...